Italské těstoviny

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g šunka
    • 1
      ks pórek větší
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 250
      g tvrdý sýr na posypání
    • 2
      balíček těstoviny italské - mušle či mušličky
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
v hlubší pánvi necháme rozpustit olej, šunku nakrájenou na kostičky dáme orestovat do pánve, přidáme na kolečka nakrájený pórek, který podlijeme troškou vody a dusíme. Mezitím si připravíme těstoviny. Nakonec přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Zařazení: Přílohy Těstoviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pepa
    pepa |

    20. 4. 2016 11:38

    varete si ty cesky blafy,ale netahejte do toho Italii.

  • kuba
    kuba |

    30. 12. 2014 15:13

    :-D italské , já padam :'(

  • jarka
    jarka |

    21. 8. 2014 13:29

    souhlasím český blaf

  • tree
    tree |

    13. 8. 2014 14:52

    sry ale tohle má s italskýma těstovinama společného asi jako pizza s deklem od kanálu. Šunka, smetana...eidam ;-) klasické italské ingredience

  • Giuseppe
    Giuseppe |

    18. 4. 2013 20:20

    Italsky je na receptu soudim ten cesky Eidam :-D

  • prajzlem
    prajzlem |

    18. 4. 2013 18:12

    Po úpravě podle komentářů (česnek, jedna smetana zakysaná, druhá na vaření, jeden balíček těstovin) -výýýborné...

  • Jája
    Jája |

    4. 3. 2012 18:24

    Zkoušeli jste i se slaninou - místo šunky? :-\ :-P

  • alg
    alg |

    27. 6. 2011 16:20

    Nazval bych to spíše České těstoviny.

  • Sona.V
    Sona.V |

    10. 10. 2010 23:16

    Vařím něco podobného, ale nechám to poypané sýrem trochu zapéct v troubě.

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    8. 6. 2010 15:09

    Moc dobré. Jako předchozí kuchtíci jsem ubrala jednu smetanu a přidala 2 stroužky česneku. Hodnotím za 1!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    10. 5. 2010 14:15

    Tak nejprve jsem pročetla komentáře, takže jsem skutečně dala smetanu kysanou jen jednu a druhou na vaření a před dokončenímm přidala 2 stroužky česneku. Vařila jsem z jednoho sáčku těstovin (je to asi 400 nebo 500g - už jsem ho vyhodila) a omáčku dělala z 250 šunky a 200 sýra nahoru. A pokud máte mlsný jazýček, zkuste posypat uzeným sýrem (já měla oštěpek). MŇAM!!!

  • Katka Pavlíková
    Katka Pavlíková |

    22. 8. 2009 12:16

    vážně super.. ale jedna vanička stačí, už tak se mi to zdálo moc kyselý.. ted to dodělávám tak jsem zvědavá ! moc dík za recept :)

  • Leona
    Leona |

    13. 7. 2006 16:46

    Právě jsem je udělala rodině a musím říct, že je to takové jídlo - nenadchne, ale ani neurazí - a myslím, že dva balíčky těstovin jsou moc na tu porci omáčky. Takže buď dvojtou porci omáčky nebo jenom jeden balíček těstovin.

  • Sonia Horáková
    Sonia Horáková |

    30. 6. 2006 10:02

    Výborné

  • PetraR
    PetraR |

    31. 3. 2006 13:19

    Opravdu dobré a hlavně rychlé na přípravu, to budu dělat rodině častěji.

  • Karel
    Karel |

    9. 2. 2006 13:05

    Doporučuji na začátku přidat česnek. Po nalití smetany, lžičku cukru, tím se srazí kyselá chuť a na závěr posypat parmezánem. Výsledek je skvělý

  • zuzana šípová
    zuzana šípová |

    4. 12. 2005 22:21

    Vřele doporučuji místo vody použít bílé suché víno. no a zbytek dopít při konzumaci :-))

  • Michaela Súkupová
    Michaela Súkupová |

    2. 8. 2005 12:38

    výbornéééé. Taky doporučuju jednu smetanu kysanou a jednu na vaření

  • Rudolf Tyburec
    Rudolf Tyburec |

    10. 7. 2005 14:57

    Asi radeji dat jednu smetanu na vareni. Neni to potom az tak kysele, ale sladsi chut by bodla :)

  • Nikol
    Nikol |

    2. 5. 2005 16:31

    Moooc dobre! Dala jsem tam jednu kysanou smetanu a jednu smetanu na vareni a moc jsem si posmakla.