Italské špenátové rizoto - co dům dal

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Khaleeja

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek rýže
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,5
      l vývar
    • 2
      hrst špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V receptu nepíši jakou rýži, vývar, sýr či špenát. Ano, rizoto bude lepší s rýží na rizoto, s čerstvým špenátem, udělaným vývarem atd. Ale pochutnáte si, i když ho uděláte z klasické rýže, zmraženého špenátu a vývaru z kostky.
2
Cibuli rozkrájíme na drobno, na pánvi necháme rozpustit máslo a v něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme rýži, kterou necháme taktéž zesklovatět, jen vnitřek rýže by měl zůstat bílý.
3
Poté začneme přidávat po naběračkách vývar, který může být jen z kostky. Vždy necháme všechnu vodu vsáknout a až poté přilijeme další naběračku. Cca za 20 minut je rýže hotová.
4
Když je rýže hotová, přidáme špenát (píši 2 hrsti, protože jsem použila zmrazené kostky) se sýrem a vše pořádně zamícháme.
5
Můžeme doplnit uzeným.
Zařazení: Pokrmy Z rýže

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.