Karbanátky v bramboráku

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks žemle
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce hořčice
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemli namočíme do studené vody. Smícháme dohromady mleté maso, 1 vejce, na kostičky nakrájenou cibuli a vymačkanou žemli. Podle chuti osolíme a opepříme. Vytvarujeme 8 větších placiček. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a smícháme je s bílkem a hořčicí.
2
Nakonec placičky namáčíme do rozšlehaného žloutku a důkladně na ně přimáčkneme bramborovou hmotu. Opékáme na horkém tuku asi 10 minut z každé strany. Podáváme s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • František Jebavý
    František Jebavý |

    3. 2. 2009 13:29

    todle jidlo je moc cvachtave zadny poradny kus masa.......

  • Heidi
    Heidi |

    8. 9. 2005 09:19

    Vyzkoušeli jsme a docela dobré. Jen jsme měli problém s přimáčknutím těstíčka, i když jsem brambory hodně vymačkala, těsto zůstalo poměrně řídké. A maso by si možná zasloužilo nějaké koření, nebo třeba přidat sýr. Příprava je opravdu rychlá a nezamaže se moc nádobí, to chválíme.Shodli jsme se na hodnocení za 2.