Autor:

DUO řezy

Střední
První těsto
Makovník (směs Vitna) 1 ks
Vejce 1 ks
Olej  
Druhé těsto
Cukr krupice 160 g
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 balení
Vanilkový cukr 1 balení
Rostlinný olej 100 ml
Voda 100 ml
Hnědý rum 1 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Vejce 3 ks
Poleva
Moučkový cukr  
Citronová šťáva  
DUO řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu.

Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Do odvážené mouky rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem.

Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto.

Vložíme do trouby rozpálené na 190 °C a upečeme.

Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citronovou šťávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: DUO řezy

Komentáře

  1. Radka   16.01.2013 | 19:41 | reagovat | závadný

    Makovnik jsem upekla podle receptu na makovnik, pak podle receptu a je to velikánská dobrota!!! :-P :-* :-P

  2. Zdeňka   26.02.2008 | 21:58 | reagovat | závadný

    Výborná buchta,peču ji už dlouho,recept mám z České hospodyňky,kde byl dlouho na špici mezi nejlepšími recepty.Akorát teď docela podražila směs na makovník,musím zkusit makovou vrstvu podle nějakého receptu na makovník.Jinak řezy jsou nadýchané,vydrží dlouho vláčné a hodně vysoké,takže jsou vhodné i pro větší jedlíky.

  3. lenka   26.02.2008 | 10:41 | reagovat | závadný

    Tento recept je převzatý z portálu ceskahospodynka.cz, ale podle tam uveřejněné fotografie je moc pěkný na pohled. Mám na něj již zakoupený makovník, ale stále jsem ho ještě nevyzkoušela. Doporučuji vyzkoušet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web