Kremrole

Hodnocení:

Moje:

45 minut
10
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička ocet
    • sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce studená voda
    • 7
      ks bílek
    • 420
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypu do mísy, přidám nastrouhané máslo, ocet, vodu, žloutky a špetku soli.
2
Těsto vypracuji v hladkou hmotu a vychladím v lednici (30 minut). Mezitím připravím náplň do kremrolí. Nad horkou vodní lázní šlehám bílky a pomalu přisypávám cukr až vznikne dokonale hladká hmota a veškerý cukr je v ní rozpuštěný.
3
Rozválím těsto a krájím ho na 2 cm proužky, dlouhé asi 15 cm, které motám na trubičky. Pečeme při 190 C dozlatova. Kovové trubičky není třeba mazat, v těstě již máme máslo. Po upečení kovové trubičky opatrně vytáhneme abychom kvůli křehkosti budoucí kremrole nezničily, necháme je vychladit a plníme pomocí cukrářského sáčku náplní. Více fotografií naleznete na webové stránce http://www.dobrotyodlucie.cz/kremrole/ kde si můžete prohlédnout i další zákusky než je přidám sem na server.Teď už zbývá jen pocukrovat a popřát dobrou chuť
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.