Drůbeží cihla

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí maso prsa (nebo krůtí)
    • 150
      g šunka
    • 200
      g sýr čedar nebo ementál
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 1,5
      dl mléko
    • máslo na vymazání formy
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a postupně do ní klademe na plátky pokrájená a jemně naklepaná prsíčka, která nepatrně osolíme, pak klademe plátky šunky a nakonec plátky sýra a takto pokračujeme, až do spotřebování surovin. Celou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci, formu zakryjeme alobalem a při 180 °C pečeme asi 40 minut (nejlépe v horkovzdušné troubě). Vychladlou formu i s obsahem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky, potom vyklepneme na mísu a nakrájíme na plátky.
2
Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Zařazení: Maso Drůbeží Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    24. 8. 2007 13:58

    Lucie, doporučuji vyzkoušet recept MRAMOROVÉ MASO od Terezky Jaruščákové. Masíčko se vkládá do srnčího hřbetu .... Všechny vrstvy při krájení drží pohromadě. Chuťově i vzhledově báječné. Vyzkoušené již několikrát.

  • Lucie
    Lucie |

    24. 8. 2007 08:36

    Včera jsem dělala, ale byla jsem docela zklamaná,nějak mi to moc při krájení nedrželo pohromadě, vrstvy se mi oddělovaly, možná by bylo lepší vaječnou hmotou prolévat jednotlivé vrstvy, nevím.Možná i nějaké koření, bylo to takové nijaké,už to opakovat raději nebudu.

  • Věra Ferková
    Věra Ferková |

    17. 8. 2007 21:23

    Mňam, fakt dobrýýýýý!!! Doporučuji všem.

  • Monika Ondreičková
    Monika Ondreičková |

    3. 8. 2007 16:54

    Je to výborné, já už jsem to jedla.

  • Dana Vorlová
    Dana Vorlová |

    1. 8. 2007 20:11

    Vypadá to lákavě:-) Určitě vyzkouším !