Autor:

Dort - Bořek stavitel

Střední
Ingredience
Vejce
Voda 15 
Polohrubá mouka 350 g
Cukr 350 g
Prášek do pečiva
Vanilkový cukr
Pikantní marmeláda  
krém
Mléko 600 ml
Vanilkový pudink
Cukr  
Tvaroh
Kokos  
Dort - Bořek stavitel

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky vyšleháme s vodou do pěny, přidáme oba cukry, šleháme min. 5 minut, prosejeme mouku s práškem do pečiva, promícháme a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy, dno máme vyložené pečícím papírem, boky nevymazávat ani nevysypávat! Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C, cca 40 minut. Po upečení, uvolníme korpus z formy a dáme na mřížku vychladnout. Pak jej 2x rozkrojíme. Natřeme marmeládou a krémem, sesadíme do původního stavu. Dort celý namažeme krémem, boky posypeme kokosem (oříšky, čokoládou atd.). Položíme jedlý papír a boky dozdobíme krémem.
Náplň: uvaříme hustý pudink, který necháme za střídavého míchání vychladnout. Vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink.

Poznámka: korpus si vždy dělejte den předem, méně se drobí, když jej rozkrajujete!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Dort - Bořek stavitel

Komentáře

  1. Sona Pinkasová   22.11.2008 | 18:49 | reagovat |

    Dort se povedl, misto papiru jsem posypala zelenym kokosem a ozdobila figurkami fotbalistu :-) diky

  2. Simča Sládková   08.10.2008 | 14:12 | reagovat |

    Mám se Strakonickou Prácheňskou pekárnou také dobrou zkušenost. Poslala jsem e-mailem obrázek, do 2 dnů byl jedlý papír k vyzvednutí (mám to kousek, tak jsem si to nenechávala posílat). Pokud chcete vidět, mám tady foto dortu "knihy" s jedlým papírem: http://simcinka.rajce.idnes.cz/Dort_kniha/#Kniha_20_-_slozeny_dort.jpg

  3. Olga Zehnalová   06.10.2008 | 17:19 | reagovat |

    Karamelový krém zo salka robievam aj ja a je výborný, jemný a ľahký.Salko varím asi 1 1/2 až 2 hodiny, nechám vychladnúť a potom dobre zašľahám 20 Dg až 25 Dg masla.Jednoduchý a dobrý, tuhý, netečie.

  4. Sylva P.   06.10.2008 | 13:58 | reagovat |

    Chystám se na dort pro 18.letého syna. Oslovila jsem Prácheňskou cukrárnu ohledně jedlé fotografie. Na dobírku byla během 2 dnů. Tak teď to hlavně nezkazit. Prosím vás ostatní o dobrý recept na krém ze svařeného salka. Díky

  5. Martina   10.03.2008 | 19:39 | reagovat |

    Dobrý nápad. Mám za sebou také pár pokusů. Pekla jsem obdélník i kruh. Papír potírám speciálním gelem, kterým se obrázek i lepí. Zviditelní to barvy a papír se nezkrabatí. Někdy můžem být problém s krémem. Vše se dá sehnat na www.mojeparty.cz , kde je velký výběr a navíc se zde dá pořídit vše pro party i oslavy.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web