Autor:

Celerová polévka V

Střední
Ingredience
Celer 1 ks
Mrkev 2 ks
Cibule 1 ks
Sůl  
Černé koření  
Ocet 1 dl
Sladká smetana 200 ml
Petrželová nať  
Celerová polévka V

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme, zalijeme vodou (asi 800 ml) a vaříme dokud zelenina nezměkne.

Potom odebereme část polévky, kterou rozmixujeme najemno a vlijeme nazpět do polévky. Přidáme smetanu a najemno posekanou petrželovou nať. Nakonec dochutíme polévku octem a necháme ještě jednou projít varem. Podáváme s čerstvým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.75 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)
Reklama
Domácí nudle krok za krokem (4.) Domácí nudle krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Celerová polévka V

Komentáře

  1. milada   04.01.2015 | 13:49 | reagovat | závadný

    já bych přeci jen přidala místo octu ,zakysanou smetanu a kapku citronu.Taktéž 1-2stroužky česneku! :'(

  2. SK   28.03.2013 | 18:15 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno, chutná moc dobře. Klidně jsem použila ocet, ale neřídila jsem se návodem množství, ale prostě postupně dle ochutnávání. Možná by se dalo místo octa a sladké smetany dát zakysaná smetana a výsledek by mohl být podobný. Rozmixovala jsem ji ale celou, mám ráda krémové polévky. :-) A neměla jsem čerstvou petržel, tak jsem použila sušenou. Na ozdobu čerstvou pažitku. Zkusím přidat fotku... PS: polévka je hodně sytá :-P

  3. pavelik   12.07.2011 | 21:59 | reagovat | závadný

    Vyskoušejte to určitě je to výborné i bez octa. :o)

  4. EVA   08.03.2011 | 19:01 | reagovat | závadný

    Výborná, ale nerada kyselím octem, s citronem to má lahodnější chuť. K tomu krajíc čerstvého chleba, lehká večeře, která nemá chybu. ;-)

  5. Iza   07.03.2011 | 16:24 | reagovat | závadný

    já oblubujem zelerovu polievku robím ju jednoduchšie,nedávam smotanu ani ocot,ale viskušám aj tuto. :-[

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web