Autor:

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

40 minut PT0H40M
Střední
Ingredience
Kuřecí maso
prso
1 ks
Brambory
velká (asi 250g)
1 ks
Slanina 100 g
Červená chilli paprička 1 ks
Jarní cibulka 3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Listové těsto 300 g
Žloutek 1 ks
Mléko 2 lžíce
Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Chuťovky, Drůbeží

Náplň:
Pro tento recept budete potřebovat již opečené nebo uvařené kuřecí prso (pokud vám třeba zbylo). Pokud nemáte, nic se neděje, vezměte čerstvé, nakrájejte na plátky, osolte a opečte na pánvi. Pak nakrájejte na kostky (asi 1 cm) nebo natrhejte.
Slaninu nakrájejte a dejte ne pánev. Bramboru oškrábejte, opláchněte, nakrájejte na kostky (asi 1 cm) a přidejte ke slanině. Opékejte, dokud brambora nebude téměř hotová. Podle potřeby můžete dosolit a dopepřit. Můžete malinko podlít, jen se pak ujistěte, že se všechna tekutina odpařila. Pak přidejte očištěnou a nasekanou chilli papričku a maso, promíchejte a sundejte z plamene. Vmíchejte nakrájenou jarní cibulku.

Piroh:
Rozšlehejte vidličkou žloutek s trochou mléka, bude sloužit jako pojivo a na pomazání.

Polovinu balíčku (200 g) listového těsta rozválejte asi na 3 mm silný plát, pokud se vám podaří ve tvaru čtverce. Ten pak diagonálně přeřízněte tak, aby vznikly 4 trojúhelníky. Po hranách potřete žloutkovou směsí, naplňte asi 1/6 masovou směsí, těsto překlopte a hrany přimáčkněte.

Nebo: Těsto si rozdělte na 6 stejných částí a z každé vyválejte plát (asi 3 mm silný) ve tvaru menšího kruhu. Pak postupujte stejně jako u trojúhelníků.

Pirohy dejte opatrně na plech s pečícím papírem - píchněte do každého párkrát vidličkou, aby mohla unikat pára, potřete žloutkovou směsí a dejte do rozehřáté trouby (asi 200°C) na 10-15 minut (podle velikosti vašich pirohů).

Masová směs mi vyšla na 6 pirohů. Použila jsem listové těsto Spar (400 g balení), ale potřebovala jsem asi jen tři čtvrtě. Půlkruhové pirohy sice (podle mého názoru) vypadají lépe, ale je s nimi trochu víc práce (válení). Trojúhelníčkové jsem nazvala „línější“ variantou. ;-) Doufám, že vám v tom pomůžou fotografie v galerii.

Zdroj: http://www.bbcgoodfood.com/

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hamburger "smoky dish" Poctivý hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Komentáře

  1. TheKacabi   15.07.2014 | 14:28 | reagovat | závadný

    Ještě bych chtěla dodat, že je to výborná varianta místo řízku třeba na cestu autobusem na dovolenou, stačí zabalit do alobalu nebo dát do krabičky. Vyzkoušeno. Ani to v buse není cítit Narozdíl právě od řízku, paštik nebo salámů.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web