Autor:

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

40 minut PT0H40M
Střední
Ingredience
Kuřecí maso
prso
1 ks
Brambory
velká (asi 250g)
1 ks
Slanina 100 g
Červená chilli paprička 1 ks
Jarní cibulka 3 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Listové těsto 300 g
Žloutek 1 ks
Mléko 2 lžíce
Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Chuťovky, Drůbeží

Náplň:
Pro tento recept budete potřebovat již opečené nebo uvařené kuřecí prso (pokud vám třeba zbylo). Pokud nemáte, nic se neděje, vezměte čerstvé, nakrájejte na plátky, osolte a opečte na pánvi. Pak nakrájejte na kostky (asi 1 cm) nebo natrhejte.
Slaninu nakrájejte a dejte ne pánev. Bramboru oškrábejte, opláchněte, nakrájejte na kostky (asi 1 cm) a přidejte ke slanině. Opékejte, dokud brambora nebude téměř hotová. Podle potřeby můžete dosolit a dopepřit. Můžete malinko podlít, jen se pak ujistěte, že se všechna tekutina odpařila. Pak přidejte očištěnou a nasekanou chilli papričku a maso, promíchejte a sundejte z plamene. Vmíchejte nakrájenou jarní cibulku.

Piroh:
Rozšlehejte vidličkou žloutek s trochou mléka, bude sloužit jako pojivo a na pomazání.

Polovinu balíčku (200 g) listového těsta rozválejte asi na 3 mm silný plát, pokud se vám podaří ve tvaru čtverce. Ten pak diagonálně přeřízněte tak, aby vznikly 4 trojúhelníky. Po hranách potřete žloutkovou směsí, naplňte asi 1/6 masovou směsí, těsto překlopte a hrany přimáčkněte.

Nebo: Těsto si rozdělte na 6 stejných částí a z každé vyválejte plát (asi 3 mm silný) ve tvaru menšího kruhu. Pak postupujte stejně jako u trojúhelníků.

Pirohy dejte opatrně na plech s pečícím papírem - píchněte do každého párkrát vidličkou, aby mohla unikat pára, potřete žloutkovou směsí a dejte do rozehřáté trouby (asi 200°C) na 10-15 minut (podle velikosti vašich pirohů).

Masová směs mi vyšla na 6 pirohů. Použila jsem listové těsto Spar (400 g balení), ale potřebovala jsem asi jen tři čtvrtě. Půlkruhové pirohy sice (podle mého názoru) vypadají lépe, ale je s nimi trochu víc práce (válení). Trojúhelníčkové jsem nazvala „línější“ variantou. ;-) Doufám, že vám v tom pomůžou fotografie v galerii.

Zdroj: http://www.bbcgoodfood.com/

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Komentáře

  1. TheKacabi   15.07.2014 | 14:28 | reagovat |

    Ještě bych chtěla dodat, že je to výborná varianta místo řízku třeba na cestu autobusem na dovolenou, stačí zabalit do alobalu nebo dát do krabičky. Vyzkoušeno. Ani to v buse není cítit Narozdíl právě od řízku, paštik nebo salámů.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web