Bůčkový holandský řízek

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 21
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřový bůček bez kostí a kůže, pomletý
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g sýr
    • 1
      hrst pažitka - čerstvě nasekaná
    • sůl
    • ingredience na trojobal - hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dodržujeme poměr 2:1 - dva díly masa, jeden díl sýru. Bůček pomeleme, osolíme, přidáme dvě vejce, pažitku, nahrubo strouhaný sýr a dobře promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova a ihned podáváme.
2
Podáváme s bramborovou kaší a s kyselou okurkou. Na talíři můžeme přelít máslem a dozdobit pažitkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bibi
    Bibi |

    12. 2. 2017 10:13

    Neměly chybičku <3

  • Honza Franz
    Honza Franz |

    3. 12. 2016 13:47

    Ani pro chlapa nic těžkýho a holkám chutnaly, takže u mně dob.rý

  • Olina
    Olina |

    18. 9. 2016 11:12

    Vyborne. Dekuji za recept.

  • J.J.
    J.J. |

    9. 7. 2016 11:28

    Rychlé a skvělé <:-)

  • Kowalowa
    Kowalowa |

    29. 4. 2016 12:33

    Byly vyborne!

  • Monika
    Monika |

    27. 1. 2016 18:37

    Bezva recept, děkuji :-))

  • Jitka
    Jitka |

    2. 11. 2015 13:36

    Děkuji za senzační recept na holandské řízky O:-) . Vždycky jsem dělala se strouhankou jako karbanátky, ale takhle bez strouhanky, jen s vajíčkem a v trojobale to byla extra třída.

  • Janina
    Janina |

    20. 10. 2015 10:52

    Přesně takhle je dělám i já.

  • Radek
    Radek |

    23. 7. 2015 11:27

    Dík za recept nemají chybu 8-)

  • Andrea
    Andrea |

    7. 10. 2014 14:07

    Prostě bomboví holanďáci! ;+)

  • Eva
    Eva |

    21. 7. 2014 11:19

    Vždycky jsem strouhala sýr na jemném struhadle a tak jsem to tentokrát zkusila po vašem a je to opravdu mnohem lepší. Nejenže je sýr vidět, ale i chuť mi přišla sýrovější. Už nikdy jinak dělat nebudu!