Budapešťská pomazánka

Hodnocení:

Moje:

5 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • paprika - sladká
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí. Mažeme na pečivo.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JAV13R
    JAV13R |

    29. 5. 2015 09:40

    Super...

  • Alena
    Alena |

    28. 3. 2013 15:42

    výborná - já přidávám ještě naloženou kapii

  • Janaso
    Janaso |

    19. 9. 2011 15:57

    Dobré.

  • Eva1
    Eva1 |

    14. 4. 2011 21:06

    Stará, dobrá klasika. Foto přikládám. :-P :-)

  • kaja
    kaja |

    9. 1. 2011 08:23

    Mě tady spíš překvapuje, že někteří Budapešťskou pomazánku dosud neznali. Lidi, kde jste žili, odkud jste spadli? O:-)

  • Jiří Vašica
    Jiří Vašica |

    18. 12. 2010 17:02

    Já do pomazánky přidávám lžičku hořčice,to dostane pomazánka tu správnou chuť.Tak to dělala moje maminka <:-)

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    19. 5. 2009 10:12

    Tak jsem dnes udělala a musím říct,že je opravdu moc dobrá, sice jsem neměla cibulku,ale ten pocit křupání nahradila paprika, připomnělo mi to dětství,kdy jsem jedla tuto pomazánku ve školce...1.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    28. 9. 2008 19:12

    Výborná, ja ale smotanu nedávam, aby to nebolo velmi riedke, ani čerstvú papriku, ale ako koreninu dávam ešte kmín.Mne tam velmi pasuje. Ale tú papriku skúsim tiež.

  • Ivona Gaurová
    Ivona Gaurová |

    27. 9. 2008 11:18

    výborná jedla jsem ji poprvé a dělala taky poprvé a je to perfektní jednoduchý a levný recept.fakt super

  • Renata Petursson
    Renata Petursson |

    20. 3. 2008 21:43

    Nerikam,ze by byla chutove spatna,ale do budapestske pomazanky ma daleko.... Mne tedy prilis nenadchla,navic mi z toho spise vysla jakasi omacka....takze ji malinko dochutim podle sebe a zitra s bramborama na loupacku to bude vpohode...

  • leon tichy
    leon tichy |

    15. 12. 2007 10:11

    Výborné!!!

  • leon t
    leon t |

    15. 12. 2007 10:10

    vyborni

  • Petra
    Petra |

    2. 11. 2007 21:32

    Pokud jí někdo jí ve velkém, není špatné cibulku nahradit pažitkou nebo pórkem. Je to jemnější.

  • Petra
    Petra |

    29. 10. 2007 19:06

    Je dobrá, lehounká a hlavně jednoduchá.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 10. 2007 09:45

    Bez sterilovaných kapií to není ono !

  • mia
    mia |

    30. 8. 2007 11:21

    tuhle dobrotu miluju s pečenými bramborami a nebo bramborami na loupačku..velmi mňamósní

  • šárka
    šárka |

    24. 8. 2007 14:06

    Také jsem vyzkoušela a díky této pomazánce jsem přišla pomazánkám "na chuť",teď už má dcera vyžaduje pomazánky pořád :o))

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2007 13:19

    Já ji dělám takto - plnotučný tvaroh (je chutnější )ve vaničce(jemnější),místo másla a smetany dávám majolku dle chuti,na kostičky steril.papriku a ostatní dle receptu někdy i pažitku či jarní cibulku.Jen promíchat a na opečené tousty s trošičkou másla bezva.PS

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    27. 6. 2007 16:42

    Velice chutná. Jedna z mála, které nemusím kupovat. Děkuji, dávám jedna.

  • Libuše Tesařová
    Libuše Tesařová |

    13. 4. 2007 21:38

    Já do pomazánky přidám ještě česnek,je to s ním vynikající.

  • george a. kalovsky
    george a. kalovsky |

    9. 3. 2007 14:05

    vytecna jak od madaru tady v T,O,george.

  • Iveta Soralova
    Iveta Soralova |

    25. 2. 2007 20:15

    Tady jsem si na ní vzpoměla a hned udělala(jako zázrakem byl doma tvaroh)byla fakt dobrá.Klasika jakoby "obyčejná",ale výborná.Doporučuji posypat na chlebu jarní cibulkou.Výborné!!!

  • denisa rozumova
    denisa rozumova |

    20. 1. 2007 13:56

    mam rada tvaroh tak proto me chutna budapestska pomazanka.

  • Ivana Rakovanová
    Ivana Rakovanová |

    6. 1. 2007 20:20

    Já to dělám tak,že vezmu pomazánkové máslo,zavařené kapie(posekám)pepř a sůl.Je to taková rychlovka pro nečekanou návštěvu.

  • Bubu
    Bubu |

    11. 10. 2006 18:31

    Originál receptu: jen tuční tvaroh, zakysaná smetana, paprika (nejdůležitější, musí být kvalitní!!), sůl, hodně cibulky.

  • Radka
    Radka |

    4. 10. 2006 22:09

    Nám chutná a nevadí,že je napsaná všude.Dělám jí často.Někdy do ní přidám i špetku pálivé papriky je to takové pikantnější.

  • Zuzana Vlachová
    Zuzana Vlachová |

    21. 9. 2006 16:31

    moc dobrá děláme ji doma stejnou

  • Luděk
    Luděk |

    18. 9. 2006 19:04

    Já dávám místo tvarohu termizovaný sýr Fenix, je to něco jako Lučina, ale podle mne je chutnější. To je potom chuťovka.

  • Maja
    Maja |

    16. 8. 2006 21:36

    Pravá budapešť se nedělá z tvarohu, ale bryndzy.

  • Jitka
    Jitka |

    30. 5. 2006 12:23

    Já používám lučinu místo tvarohu -a pomazánka je výborná

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    25. 4. 2006 21:43

    Dneska jsem pomazánku připravila, neměla jsem smetanu, takže jsem dala mléko a použila jsem čerstvou papriku, aby tam bylo víc vitamínů.Měla jsem trochu obavy, jestli ji nebudu jíst sama, ale zbytečně, dětem i manželovi pomazánka hodně chutnala.Jednoduchá, rychlá příprava,výborná chuť, hodnotím za 1.Díky za připomenutí "staré klasiky".

  • Marsí
    Marsí |

    25. 4. 2006 13:59

    Jo co zmizely "lahůdky"( obchod) už to není ono...taky jsme ji kupovali. Mám ji moc ráda , někdy místo cibulky dám pažitku.Anonyme: tady se sdělují i poznatky a přiznám se, že když nevím co zrovna na svačinu, oběd a večeři ( když se vaří denně, chybí inspirace), tak juknu na tyhle stránky a vždy mi pomohou.Navíc..většinou se řídím při výběru komentářem.

  • Marie Němcová
    Marie Němcová |

    25. 4. 2006 11:51

    Jako dítě jsem jí milovala,kupovala jsem si jí balenou v takovém malém kelímku.Bohužel dnes se na tuto starou dobrou a jednoduchou klasiku zapomíná. Musím jí prostě udělat a už se na ní těším.

  • Jana
    Jana |

    24. 4. 2006 11:31

    Mám ráda recepty rychlé,nenáročné na suroviny a přípravu,ale nápadité.Tahle pomazánka je klasika,dobrá klasika,kterou zvládne každý.I začínající kuchtičky.Takže proč ji nezařadit? jinak pokud vám,milý anonyme,tyhle recepty nevyhovují,nemusíte je číst.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    23. 4. 2006 19:45

    Anonyme, ano v každé kuchařce... právě proto je i zde :-)

  • Anonym
    Anonym |

    23. 4. 2006 19:41

    Prosím vás,proč jste tak nadšené z úplně obyčejného pokrmu,který je v každé kuchařce?Sem by se měly dávat snad recepty vyjímečné,neznámé,tradiční, třebapo babičkách,apod.

  • Jiří Mlčoch
    Jiří Mlčoch |

    19. 4. 2006 08:47

    vcera jsme s pritelkyni udelali a dneska snidali a musim rict, ze to je mnamka:)dekuji za recept:)

  • Denisa Štičková
    Denisa Štičková |

    19. 4. 2006 01:29

    Pomazánku dělám úplně stejně, a je výborná, ať už s čerstvou či sterilovanou paprikou!

  • Janička :o)
    Janička :o) |

    15. 2. 2006 10:03

    Martina :Jestli to chceš mít kyselejší tak si kup kysanou :)

  • Martina
    Martina |

    5. 2. 2006 12:35

    Prosím napište někdo,co za smetanu, kysanou???

  • Jitka Šubrtová
    Jitka Šubrtová |

    18. 1. 2006 10:41

    Pomazánka je velice dobrá, ale místo čerstvé papriky jsem dala sterilovanou.Vynikající.

  • brnacka
    brnacka |

    8. 1. 2006 13:38

    opravdu velice dobre

  • Katka Dratvova
    Katka Dratvova |

    13. 10. 2005 16:06

    Dík za rady je moc dobrá pa pa

  • Clea
    Clea |

    29. 9. 2005 14:41

    Fakt výborný recept, a nejlepší je to se sterilizovanou paprikou. Mňam :-)

  • Anna
    Anna |

    8. 9. 2005 15:41

    Je opravdu výborná.Taky jsem ji zkoušela dělat ze sterilované papriky a nemělo to chybu.

  • Priserka
    Priserka |

    8. 7. 2005 15:20

    Je opravdu dobra...

  • Hanka
    Hanka |

    26. 3. 2005 08:54

    Je to opravdu super zkoušela jsem to ä není co dodat!!opravdu díky:-)

  • Dana
    Dana |

    10. 1. 2005 14:16

    Zkuste udělat stejně, ale místo zeleninové papriky dejte papriku sterilovanou nasekanou najemno. Je to super.

  • Mirek Dvořák
    Mirek Dvořák |

    14. 12. 2004 16:03

    Místo másla dávám Floru, plně nahradí máslo

  • filípek
    filípek |

    1. 9. 2004 19:25

    Nemám co dodat dělal sem to samé ale bez másla - nebylo to ono.Díky :-)