Zemákové kotletky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 8
      ks cibule středně velké
    • vepřové sádlo na smažení
    • 2
      ks vejce + na obalování
    • 2,5
      lžíce hladká mouka (2-3 lžíce)
    • 1
      ks mrkev podélně nakrájená
    • sůl na dochucení
    • strouhanka na obalení
    • zelenina k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
„Libra (500 g) rozstrouhaných zemáků se dá na mísu, usmaží se 8 prostředních rozsekaných cibulí na vepřovém sádle do žluta, smíchají se zemáky, přidá vejce, 2 neb 3 lžíce jemné mouky a sůl.
2
Vše se dá na vál a udělá těsto s moukou takové, aby se mohlo vyváleti, z toho se udělají kotletky, nastrkají se do nich kousky mrkve místo kostí, obalí se ve vejci a rozstrouhané housce a po obou stranách do žluta upekou.“
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • cheap Polo Ralph Lauren
    cheap Polo Ralph Lauren |

    18. 8. 2013 11:12

    It is believed this is how the body's muscles repair and grow cheap Polo Ralph Lauren http://www.ruicshirts.com/

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    22. 11. 2012 08:11

    Zřejmě ano. :-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    21. 11. 2012 21:46

    ...Libra (500 g) rozstrouhaných zemáků... - syrových????