Budapešťské kuře

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 400
      g paprika
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • oregáno
    • 1
      lžíce jíška
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 4
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme papriku, koření a vše asi 5 minut podusíme. Šťávu vydusíme na tuk.
2
Kuře uvnitř i na povrchu potřeme paprikou, osolíme, opepříme, naplníme zeleninou a otvor sepneme špejlí. Troubu předehřejeme na 250 °C.
3
Kuře pečeme asi 25 minut, poté je obrátíme a pečeme dalších 25 minut. Během pečení podléváme výpekem. Výpek doplníme vodou, přidáme jíšku, protlak, zakysanou smetanu a dochutíme. Podáváme s rýží nebo knedlíky.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • B B
    B B |

    4. 3. 2008 15:31

    Bylo to výborné, jen bych doplnila trošku přesnější postup pro začátečníky, neb jsem se u toho trošku zapotila, ale výsledek zastínil veškeré řečení zážitky.

  • alex Soudilová
    alex Soudilová |

    30. 3. 2007 17:31

    moooooooooc nam to chutnalo:)

  • paja super
    paja super |

    14. 8. 2004 10:01

    Není to vůbec špatné, vřele doporučuji všem.

  • Jan Novák
    Jan Novák |

    13. 3. 2004 22:55

    Výborná chuť. Všem nám to moc chutnalo.