Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 4
      lžíce bryndza
    • 200
      g červená řepa
    • 2
      stroužek česnek na drobno posekaný
    • 2
      lžíce pórek na drobno posekaný
    • sýr sýr Koliba na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek a řepu nakrájíme na jemno.
2
Rozmixujeme s tvarohem, brynzou, v případě potřeby zředíme podmáslím.
3
Posypeme pórkem a kousky Koliby.
4
Varianta: místo česneku a pórku použijeme strouhaný křen.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • brzdka
    brzdka |

    18. 2. 2013 12:45

    Mě tam moc neseděla k té řepě ta brynza. Ale návštěvě chutnala. Záleží na chuti každého ;-)

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    20. 6. 2007 11:22

    I bez mixování česneku a řepy naprosto božská pomazánka. je pravda, že mladší děti pak vypadaly jako růžová prasátka a na tmavém chlebu vypadala barvička opravdu zvláštně, ale výsledný efekt byl více než použitelný a sežratelný, tudíž budu s úspěchem dělat i nadále :)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    8. 2. 2007 11:08

    Opraveno.

  • MartinV
    MartinV |

    7. 2. 2007 22:21

    Ivano, recept jsem psal horkou jehlou jen co jsem dojedl :-) Brynza jde zároveň s tvarohem. Řepa by šla i vařená, syrová má však "pravý zemitý šmak" a navíc je to rychlejší. Zkuste případně od obojího polovinu ...

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    7. 2. 2007 16:04

    Nějak se v postupu vytratila brynza, předpokládám že se mixuje s tím tvarohem. Ta řepa je fakt syrová? Já ji vždycky předem uvařím.