Dvoubarevná čočka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g zelená čočka
    • 200
      g červená čočka
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce voda
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • pepř mletý
    • sůl
    • 100
      g slanina
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelenou čočku přebreme, propláchneme a na hodinu namočíme do studené vody. Poté čočku uvaříme v téže vodě doměkka. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, tři prolisované stroužky česneku a přelijeme vodou zředěným kečupem. Osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme scezenou čočku. Přebranou a propranou červenou čočku namočíme na 30 minut do studené vody a pak uvaříme v téže osolené vodě doměkka. Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme citronovou šťávu, opepříme, přimícháme uvařenou zelenou čočoku a vše prohřejeme. Podle chuti přisolíme.
2
Podáváme zajímavě barevně upravenou na míse nebo jen lehce promíchanou, aby vynikly barevné rozdíly. Ozdobíme plátky syrového česneku, kolečky cibule a listy salátu. Můžeme pokapat citronem.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Anna Valentová
    Anna Valentová |

    6. 5. 2006 12:45

    Cočka se, se solí rozvaří v takovou kaši, ale bez soli ve vodě zustane tužší.Záleží co komu chutná.