Budapešťské šunkové (sýrové) závitky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh nebo lučina, žervé, mascarpone
    • 2
      lžička mletá sladká paprika nebo v kombinaci s pálivou 1,5 -
    • sůl
    • 1
      ks červená paprika větší
    • smetana ke šlehání dle potřeby (může být i našlehaná)
    • 12
      plátek dušená šunka nebo tvrdý sýr, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce smícháme osolený tvaroh a sladkou papriku. Přidáme jemně pokrájenou očištěnou papriku a dle požadované hustoty přidáváme smetanu. Pokud použijeme smetanu ušlehanou, budeme jí potřebovat o něco více, ale tvaroh bude nadýchanější. Náplní potřeme plátky šunky nebo sýra, které smotáme. Podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninou.
2
Do tvarohové náplně můžeme vmíchat například jemně pokrájenou cibuli, nakládanou kápii či šunku, nastrouhaný česnek nebo nasekanou pažitku. Získáme tak více druhů závitků.
3
Tvaroh můžeme dle chuti nahradit například smetanovou domácí lučinou nebo lze použít mascarpone, žervé...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • softik
    softik |

    23. 8. 2016 19:56

    je to mňám :-*

  • Vencálková
    Vencálková |

    11. 3. 2016 09:35

    Připravovala jsem je na MDŽ a sklidila jsem s nimi velkou chválu. Myslela jsem, že šunkové budou lepší, ale srovnávat vůbec se nedalo a i sýrové byly na jedničku.

  • Sofie
    Sofie |

    20. 4. 2015 10:58

    Skvělý nápad jak z obyčejného a dobrého jídla udělat neobyčejnou delikatesu. Velký obdiv! A děkuji.