Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g chorizo (pikantní papriková klobása), nakrájené na plátky
    • 400
      g cizrna (konzervovaná) scezená a propláchnutá
    • 2
      ks šalotka oloupaná a nakrájená na osminky
    • 300
      g cherry rajčátka rozpůlená
    • olivový olej na opékání a zakapání
    • sherry ocet na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • petrželka na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olivový olej. Vsypte cizrnu, cibulku a půlky rajčat, za občasného promíchání zlehka smažte asi 8 až 10 minut, až se cizrna prohřeje, cibule zvláční a rajčata pustí šťávu. Zakapejte octem a nechte ho odpařit.
2
Pak osolte, je-li třeba (chorizo bývá dost slané), přesuňte do mísy a podávejte posypané zelenou petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlasta
    Vlasta |

    24. 11. 2016 10:50

    Teď jenom nevím kdy se :-( přidává chorizo - nějak z receptu vyšumělo...