Rychlé tvarohové koblížky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks tvaroh
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      sklenice mléko
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
  • Na obalení
    • moučkový cukr
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Potom přidáme mouku a prášek do pečiva. Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou) a smažíme. Horké obalíme v mletém cukru s vanilkovým cukrem.
2
Nejsou to úplně koblížky, ale spíš nepravidelné noky. Chutnají hlavně dětem. Dobré jsou i obalené ve skořicovém cukru.
Zařazení: Pokrmy Moučníky Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    8. 1. 2014 18:10

    Úžasný recept... :-)

  • Tvaroh
    Tvaroh |

    16. 8. 2012 19:24

    tvaroh - 250 gramu

  • Vanilka
    Vanilka |

    23. 11. 2010 16:33

    Tvaroh se většinou prodává o různých hmotnostech, tak jak myslíte ten 1ks? kolik gramů by to mělo být? :-\

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 14:23

    ...dají se i naplnit marmeládou:-))po upečení,je to sice piplačka,ale když je chuť a čas... :-).Budou mít i tvar když lžíci budete mít mastnou a prstem budete těsto pomalu stahovat dolů do oleje

  • Maida
    Maida |

    26. 7. 2005 19:03

    vypadaly krásně, ale proč jsem je měla tak mastné? Nějak moc nasákly oleje:-(( Dávala jsem je do rozpáleného oleje - bylo to špatně?

  • Pavlína Švecová
    Pavlína Švecová |

    26. 7. 2005 14:45

    Jsou opravdu rychlé a výborné, dnes jsem je dělala už podruhé a děti jsou z nich nadšené!

  • Marta
    Marta |

    7. 6. 2005 13:18

    Radko, máte pravdu! Ony rozinky a tvaroh patří k sobě, ale my jsme rodina co vidí rozinky a otřepe se. Nějak je ze všech receptů vyloučím a pak mě nenapadne to uvést!

  • Radka
    Radka |

    7. 6. 2005 12:58

    Dávám do nich hodně rozinek (namočených v rumu - mňam). Je to náš oblíbený domácí recept :o)

  • Anonym
    Anonym |

    6. 6. 2005 02:32

    dobré jsou i potřené marmeládou a šlehačku