Clafoutis s hrozny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 0,3
      lžička sůl
    • 4
      lžíce hrubá mouka
    • 80
      g máslo
    • 1
      sklenice smetana ke šlehání
    • vanilkové aroma
    • 500
      g hrozny
    • 0,5
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu nalijeme do vysoké nádoby, přidáme vejce a sůl a metličkou chvíli šleháme. Vsypeme cukr a šleháme ještě 3 minuty. Přidáme 60 g rozpuštěného másla a několik kapek vanilkového aroma, přisypeme mouku a šleháme tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Hrozny opláchneme, otrháme bobule a necháme je okapat.
2
Zapékací misku o průměru asi 22 cm vymažeme máslem, na dno narovnáme vrstvu hroznů a zalijeme těstem. V předehřáté troubě pečeme asi 35-40 minut při teplotě 180 °C. Teplý dezert posypeme moučkovým cukrem a podáváme v nádobě, ve které se pekl.
Zařazení: Moučníky Zákusky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hana Samcová
    Hana Samcová |

    2. 6. 2004 15:46

    Vypadá to báječně. zkusím si to udělat. bude to určitě moc dobré.