Autor:

Cizrnový salát s restovanou paprikou

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Cizrna 450 g
Paprika
Vhodné více barev
4 ks
Cherry rajčátka 400 g
Cibule
větší
3 ks
Extra panenský olivový olej 5 lžíce
Sůl 2 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Bazalka 1 špetka
Cizrnový salát s restovanou paprikou

Postup přípravy:

1) Nejdříve uvaříme cizrnu do měkka (která předtím bobtnala 12 hodin ve studené vodě). Všechnu vodu po vaření slijeme.

2) Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na ní cibulku (nakrájenou na plátky, osolíme ji) až zesklovatí a zesládne. Potom přidáme k cizrně.

3) Dále v pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou a lehce osolenou papriku, až se slupka začne odlupovat (lze restovat, až některé kousky začnou být nahnědlé). Přidáme k cizrně.

4) Nakonec přidáme nakrájená cherry rajčátka (čerstvá, bez restování) a vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou nebo sušenou bazalkou. Vše necháme ještě za vlažna odležet.

5) Pokud rajčata pustí hodně šťávy, slejeme tuto šťávu do hrnce, kde jsme restovali a odpaříme do jemné omáčky. Vychladlou omáčku potom do salátu vrátíme.

Dobrou chuť ! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Cizrnový salát s restovanou paprikou

Komentáře

  1. pippiva   05.03.2012 | 14:45 | reagovat |

    Opravdu vyborne ! Dovolila jsem si bazalku nahradit nasekanou cerstvou petrzelkou (lepe mi "sedi" k paprice). Nakonec jsem vse smichala s celozrnnym kuskusem, takze jsem stavicku z rajcat nemusela nechat odparovat, jelikoz se vpila do kuskusu. Diky za recept a inspiraci ;-)

  2. iveta   04.01.2012 | 22:31 | reagovat |

    velmi zajímavý recept s cizrnou. Ukládám. Děkuji :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web