bramborové šátečky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory balené
    • hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • bryndza hrudkovitá - nikoli pomazánka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks cibule
    • kysané zelí /ne v pytlíku, ale pravé moravské)
    • 300
      g uzené maso
    • 400
      g uzená slanina musí být prorostlá - maso a špek, nejlépe oravská
    • pepř mletý
    • sůl
    • polévkové koření
    • voda na vaření
    • slivovice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit brambory a než se uvaří připravíme si náplně do šátečků.
2
Smícháme brynzu s bílým pepřem, osmahneme uzené nakrájené na kostičky, na rozpuštěné slanině mírně udusíme zelí.
3
Brambory uvaříme ve slupce, poté oloupeme a propasírujeme. Přidáme trochu polévkového koření, 2 vejce a hrubou mouku – uhněteme těsto, které rozválíme. Z těsta vykrajujeme čtverečky 10 x 10 cm.
4
Doprostřed čtverečků pokládáme kousky opepřené brynzy, do dalších osmahnuté uzené a do zbylých podušené zelí na slanině. Poté vyrobíme ze čtverečků šátečky a pokládáme do vroucí vody.
5
Při vaření šátečků nadrobno nakrájíme cibuli. Na pánvi necháme „vytopit“ slaninu, poté do ní nasypeme cibuli a osmahneme dohněda. Poté směs vylijeme do skleněné mísy a do té nakonec vysypeme uvařené šátečky a vše promícháme.
6
Na jednotlivé šátečky si na talíře lijeme smetanu. Popíjíme slivovici.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.