Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 46x
1
4.82 46 Čevabčiči 5 1
Autor:

Čevabčiči

Snadné
Ingredience
Mleté maso 1/2 kg
Cibule
větší
1 ks
Paprika - sladká 1 lžička
Chilli papričky 1 špetka
Česnek
větší
3 stroužek
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Rostlinný olej
na smažení
 
Čevabčiči

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řídší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).

Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou.

Podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou, syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka.

Příloha: vařené brambory, hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 46x)
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Čevabčiči

Komentáře

  1. Marie   27.02.2016 | 17:17 | reagovat | závadný

    Musím taky reagovat na tohle rádoby (čevabčiči),píše se to čevapčiči.Je tam tolik ingrediencí,které tam nepatří,tohle je jen karboš!Původně je čevapčiči bosenskou specialitou,patří tam hovězí a skopové,ale u nás se dává spíš vepřové.Přidá se tam jen jemně krájená cibule,pepř ,sůl a trochu minerálky.Šišky jsem dělala na pánvi a drží pěkně tvar(nerozpadávají se).V Makedonii se přidává do směsi mouka,vejce,smažená cibulka i česnek. :-)

    1. Aneta   20.04.2016 | 16:05 | reagovat | závadný

      Píše se to čevabčiči :D vy sevapčiči ! :-!

  2. Dashulka   16.01.2016 | 10:23 | reagovat | závadný

    Tady teda houska není, ale ingrediencí navíc mraky. Tohle je spíš karboš a ještě k tomu to b v názvu už je na facku.

  3. anevanu   27.11.2015 | 7:26 | reagovat | závadný

    bylo výborné beze změn,přílohu jsme měli brambory s petrželkou.

  4. Lucie   13.01.2015 | 14:17 | reagovat | závadný

    U nás je zvykem, přidat na pánev po čevabčiči trochu oleje, osmažit na něm na proužky nakrájenou cibuli -čím víc, tím lépe, poté přidat hořčici, trochu orestovat, osolit, opepřit a pak s čevabčiči promíchat, ideálně dát ještě na chvíli zapéct do trouby, dle potřeby přidat vodu. Podáváme s vařeným bramborem. Z cibule a hořčice je bezva majda, všichni u nás to milují. Když někdo od nás dostane v restauraci čevabčiči se syrovou cibulí a kydancem hořčice, bývá obvykle zklamán...

  5. Jana   27.04.2014 | 13:08 | reagovat | závadný

    ´Do čevabčiči zásadně, ne majoránku já ji nedávám ani do karbanátků to změní chut

1 2 3 4 ... 8 ... 11 ... 14 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu Svěží, lehké i hříšné přílohy ke grilovanému masu
Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor! Ovoce při dietě: Pomoc, nebo prokletí? Víme, na co si dát pozor!
Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti Koho se bojíte? Ukáže to, jaké jsou vaše skryté vlastnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web