Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 46x
1
4.82 46 Čevabčiči 5 1
Autor:

Čevabčiči

Snadné
Ingredience
Mleté maso 1/2 kg
Cibule
větší
1 ks
Paprika - sladká 1 lžička
Chilli papričky 1 špetka
Česnek
větší
3 stroužek
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Rostlinný olej
na smažení
 
Čevabčiči

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řídší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).

Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou.

Podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou, syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka.

Příloha: vařené brambory, hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 46x)
Jarní závitky na špenátě Ingredience s nádechem jara Články z

Komentáře k receptu: Čevabčiči

Komentáře

  1. Marie   27.02.2016 | 17:17 | reagovat | závadný

    Musím taky reagovat na tohle rádoby (čevabčiči),píše se to čevapčiči.Je tam tolik ingrediencí,které tam nepatří,tohle je jen karboš!Původně je čevapčiči bosenskou specialitou,patří tam hovězí a skopové,ale u nás se dává spíš vepřové.Přidá se tam jen jemně krájená cibule,pepř ,sůl a trochu minerálky.Šišky jsem dělala na pánvi a drží pěkně tvar(nerozpadávají se).V Makedonii se přidává do směsi mouka,vejce,smažená cibulka i česnek. :-)

    1. Aneta   20.04.2016 | 16:05 | reagovat | závadný

      Píše se to čevabčiči :D vy sevapčiči ! :-!

  2. Dashulka   16.01.2016 | 10:23 | reagovat | závadný

    Tady teda houska není, ale ingrediencí navíc mraky. Tohle je spíš karboš a ještě k tomu to b v názvu už je na facku.

  3. anevanu   27.11.2015 | 7:26 | reagovat | závadný

    bylo výborné beze změn,přílohu jsme měli brambory s petrželkou.

  4. Lucie   13.01.2015 | 14:17 | reagovat | závadný

    U nás je zvykem, přidat na pánev po čevabčiči trochu oleje, osmažit na něm na proužky nakrájenou cibuli -čím víc, tím lépe, poté přidat hořčici, trochu orestovat, osolit, opepřit a pak s čevabčiči promíchat, ideálně dát ještě na chvíli zapéct do trouby, dle potřeby přidat vodu. Podáváme s vařeným bramborem. Z cibule a hořčice je bezva majda, všichni u nás to milují. Když někdo od nás dostane v restauraci čevabčiči se syrovou cibulí a kydancem hořčice, bývá obvykle zklamán...

  5. Jana   27.04.2014 | 13:08 | reagovat | závadný

    ´Do čevabčiči zásadně, ne majoránku já ji nedávám ani do karbanátků to změní chut

1 2 3 4 ... 8 ... 11 ... 14 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web