Autor:

Česnekový lilek - zdravě a chutně

Snadné
Ingredience
Lilek 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Jarní cibulka
lahůdková, dle velikosti 2 -
3 ks
Česnek
dle chuti a palčivosti, cca
3 stroužek
Olej  
Česnekový lilek - zdravě a chutně

Postup přípravy:

Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po vychladnutí sloupneme z lilku vrchní slupku nebo dužinu vydlabeme a dáme jí do misky, kde jí osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. K lilku přidáme necelou lžíci rostlinného oleje (může být i olivový), rozetřený česnek dle chuti a drobně pokrájenou cibulku. Z cibulky přidáme i část zelené natě. Kdo má rád bylinky, může přidat například i trochu petrželky, bazalky... Vše dáme do chladna alespoň na hodinku proležet a můžeme podávat.

Podáváme ke grilovanému masu, zelenině nebo s opečeným toustem, bagetkou, bruschettou... ,také lze s česnekovým lilkem dochucovat těstoviny...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Báječný bochník Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Báječný bochník Články z

Komentáře k receptu: Česnekový lilek - zdravě a chutně

Komentáře

  1. Gabina   18.08.2016 | 21:35 | reagovat | závadný

    Vynikajici. Jen doporucuji pridavat cesnek postupne, protoze se jeste rozlezi a ja poprve musela pridavat jeste jeden peceny lilek, aby byla pomazanka akorat. Jinak muzu urcite doporucit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web