Autor:

Česnekový lilek - zdravě a chutně

Snadné
Ingredience
Lilek 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Jarní cibulka
lahůdková, dle velikosti 2 -
3 ks
Česnek
dle chuti a palčivosti, cca
3 stroužek
Olej  
Česnekový lilek - zdravě a chutně

Postup přípravy:

Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po vychladnutí sloupneme z lilku vrchní slupku nebo dužinu vydlabeme a dáme jí do misky, kde jí osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. K lilku přidáme necelou lžíci rostlinného oleje (může být i olivový), rozetřený česnek dle chuti a drobně pokrájenou cibulku. Z cibulky přidáme i část zelené natě. Kdo má rád bylinky, může přidat například i trochu petrželky, bazalky... Vše dáme do chladna alespoň na hodinku proležet a můžeme podávat.

Podáváme ke grilovanému masu, zelenině nebo s opečeným toustem, bagetkou, bruschettou... ,také lze s česnekovým lilkem dochucovat těstoviny...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Česnekový lilek - zdravě a chutně

Komentáře

  1. Gabina   18.08.2016 | 21:35 | reagovat |

    Vynikajici. Jen doporucuji pridavat cesnek postupne, protoze se jeste rozlezi a ja poprve musela pridavat jeste jeden peceny lilek, aby byla pomazanka akorat. Jinak muzu urcite doporucit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web