Autor:

Domácí pizza podle Míši

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Droždí 20 g
Cukr krystal 1 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl 2 lžička
Teplá voda 1 hrnek
Rajčata oloupaná 1 plechovka
Oregáno  
Česnek 1 stroužek
Olivový olej 2 lžička
Pizza šunka 150 g
Chorizo 100 g
Červená cibule 1 ks
Mozzarella 300 g
Domácí pizza podle Míši

Postup přípravy:

Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme 20 vykynout na teplém místě.
Mezitím co nám těsto kyne tak si připravíme „sugo“ pomocí loupaných rajčat v plechovce které běžně koupíte v každém supermarketu. S pomocí tyčového mixéru si v nějaké misce rozmícháme polovinu plechovky loupaných rajčat, přidáme stroužek česneku, sůl, oregano a dvě lžičky olivového oleje a vše rozmixujeme.
Nastrouháme si mozzarelu (když bude hodně měkká, nakrájíme na plátky), cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Když už máme připravený suroviny, můžeme se pustit do díla.
Těsto si připravíme na pracovní plochu a pomocí válečku vyválíme, dáme na pekáč, pomažeme tak 1-2mm vrstvou „suga“, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky pizza šunky a choriza a plátky cibule zasypeme zbytkem sýra a dáme péct při 200 - 250 stupních.

Tip: Pokavaď zvolíte pizzu, jako občerstvení pro své přátele můžete udělat minipizzi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Domácí pizza podle Míši

Komentáře

  1. Jana   13.10.2014 | 19:40 | reagovat | závadný

    Je suprová !!!! :-* :-[ :-[ :-[ :-[

  2. Jana   09.09.2014 | 13:22 | reagovat | závadný

    tak jsem měla řídké těsto,přidala mouku...pěkně vykynulo a pizza VÝÝÝBORNÁÁÁÁÁ!!! <3 <3 <3 <3 <3

  3. jana   05.09.2014 | 17:08 | reagovat | závadný

    Proč mám to těsto tak řídké ?To by asi nemělo být ne?? =-O
    držela jsem se popisu.. :-(

  4. káta   23.07.2014 | 19:07 | reagovat | závadný

    Tak už je v troubě , jsem zvědavá :-)
    :-P

  5. vladka   14.10.2013 | 15:23 | reagovat | závadný

    dneska jdu na ni tak jsem zvědavá snad to zvládnu :-\

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web