Autor:

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Snadné
Těsto:
Hladká mouka 400 g
Moučkový cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 ks
Droždí 30 g
Hnědý rum 3 lžíce
Mléko
cca
2 dl
Vejce 1 ks
Máslo
rozpuštěné, vlažné
100 g
Sůl 1 špetka
Ingredience
Mák mletý  
Olej
ne smažení
 
Moučkový cukr
dle chuti
 
Ubrousek
na okapání horkých bochánků
 
Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Postup přípravy:

Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto pak opět propracujeme, vykrájíme z něj stejně velké kousky, ze kterých v ruce pomaštěné olejem vytvarujeme ploché bochánky, které obalíme v namletém máku a necháme na stole krátce odpočinout. takto připravené bochánky(koblihy) házíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po osmažení je dáme na ubrousek okapat. Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Komentáře

  1. A.Blaláhová   02.02.2016 | 17:14 | reagovat |

    Koblížky jsou výborné. Děkuji za recept.

  2. Simova   25.02.2014 | 18:25 | reagovat |

    Makove koblizky byly skvely a marmeladu jsme vubec nepostradali. Uvarila jsem k nim meltu s mlekem.

  3. Klárka Tůmová   13.05.2012 | 9:48 | reagovat |

    Kuličky jsem dělala velké asi jako malá lžička a v oleji se ještě nafoukly. Byly výborné, jako peříčko.

  4. ČernáLuna   01.04.2012 | 11:47 | reagovat |

    Ráda bych se zeptala, chutnají tyto bochánky jako klasické koblihy nebo mají jinou konzistenci? Děkuji!

    1. recepty73   02.04.2012 | 19:55 | reagovat |

      ...recept jsem kdysi dostal jako krajové masopustní bochánky, ale jsou to spíš makové koblihy...

      1. ČernáLuna   02.04.2012 | 20:55 | reagovat |

        Děkuji za odpověď, ono z obrázku to vypadá takové "tužší" že by se to snad i dalo nakrájet :)

  5. Poláková   08.03.2012 | 17:18 | reagovat |

    Výborné kobližky! A po smažení jsem olej přecedila a schovala na neděli, udělám je ještě jednou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web