Autor:

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Snadné
Těsto:
Hladká mouka 400 g
Moučkový cukr 80 g
Vanilkový cukr 1 ks
Droždí 30 g
Hnědý rum 3 lžíce
Mléko
cca
2 dl
Vejce 1 ks
Máslo
rozpuštěné, vlažné
100 g
Sůl 1 špetka
Ingredience
Mák mletý  
Olej
ne smažení
 
Moučkový cukr
dle chuti
 
Ubrousek
na okapání horkých bochánků
 
Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Postup přípravy:

Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto pak opět propracujeme, vykrájíme z něj stejně velké kousky, ze kterých v ruce pomaštěné olejem vytvarujeme ploché bochánky, které obalíme v namletém máku a necháme na stole krátce odpočinout. takto připravené bochánky(koblihy) házíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po osmažení je dáme na ubrousek okapat. Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Komentáře

  1. A.Blaláhová   02.02.2016 | 17:14 | reagovat | závadný

    Koblížky jsou výborné. Děkuji za recept.

  2. Simova   25.02.2014 | 18:25 | reagovat | závadný

    Makove koblizky byly skvely a marmeladu jsme vubec nepostradali. Uvarila jsem k nim meltu s mlekem.

  3. Klárka Tůmová   13.05.2012 | 9:48 | reagovat | závadný

    Kuličky jsem dělala velké asi jako malá lžička a v oleji se ještě nafoukly. Byly výborné, jako peříčko.

  4. ČernáLuna   01.04.2012 | 11:47 | reagovat | závadný

    Ráda bych se zeptala, chutnají tyto bochánky jako klasické koblihy nebo mají jinou konzistenci? Děkuji!

    1. recepty73   02.04.2012 | 19:55 | reagovat | závadný

      ...recept jsem kdysi dostal jako krajové masopustní bochánky, ale jsou to spíš makové koblihy...

      1. ČernáLuna   02.04.2012 | 20:55 | reagovat | závadný

        Děkuji za odpověď, ono z obrázku to vypadá takové "tužší" že by se to snad i dalo nakrájet :)

  5. Poláková   08.03.2012 | 17:18 | reagovat | závadný

    Výborné kobližky! A po smažení jsem olej přecedila a schovala na neděli, udělám je ještě jednou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web