Bochánky s nádivkou

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kelímek polohrubá mouka
    • 1
      kelímek hladká mouka
    • 2
      ks sušené droždí malé odměrky
    • 2
      ks cukr krupice malé odměrky
    • 2
      ks sůl malé odměrky
    • 4
      ks sušené mléko velké odměrky
    • 80
      ml rostlinný olej
    • 300
      ml voda
  • Náplň
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      miska kuřecí maso
    • 1
      ks kapie
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka 2-4
    • 4
      lžíce sojová omáčka 2-4
    • 1
      hrst pórek nebo 1 cibule - nakrájená nadrobno
    • 5
      stroužek česnek 4-5, prolisovaný
    • 1
      lžíce koření na mleté maso
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g salám nebo uzené tofu
    • 3
      ks vejce 2-3
    • strouhanka
    • 1
      hrst kmín
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí".
2
Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na pánvi smažit. Přidáme k němu pokrájené vařené kuřecí maso, worchester a sojovou omáčku, pórek či cibuli, nadrobno nakrájenou kápii, zamícháme a chvilku necháme podusit. Nepodléváme! Když hmota vychladne, přesuneme ji z pánve do mísy, přidáme ostatní ingredience, okořeníme, promícháme, přisypeme trochu strouhanky podle potřeby, aby z náplně "neteklo".
3
Když je těsto hotové, rozdělíme ho na 2-3 části, každou část vyválíme, nakrájíme na čtverce cca 8x8 cm, doprostřed každého dáme lžící náplň, pak smáčkneme cípy těsta k sobě tak, aby náplň vprostřed vykukovala ven, položíme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem a ještě chvíli necháme kynout na plechu. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zezlátnutí. Ke konci teplotu trochu stáhneme.
4
Tuhle náplň jsem spáchala, když mi zbylo kuřecí maso a zelí. Jinak plnívám např. směsí se salámem, nivou, cibulkou, sýrem... je mnoho možností. Každopádně je tohle "pečivo" dobrým pohoštěním, nikoho tím neurazíte :)

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    25. 2. 2008 09:02

    ..nebylo by k tomuto receptu foto,prosím? Děkuji Janča

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2008 19:33

    Velká odměrka=cca 15ml(odpovídá též vrchovaté polévk.lžíci),malá odměrka=cca čajová lžička.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2008 14:19

    Mohl by autor uvést objem odměrek? Díky