Autor:

Bochánky s nádivkou

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 2 kelímek
Hladká mouka 1 kelímek
Sušené droždí
malé odměrky
2 ks
Cukr krupice
malé odměrky
2 ks
Sůl
malé odměrky
2 ks
Sušené mléko
velké odměrky
4 ks
Rostlinný olej 80 ml
Voda 300 ml
Náplň
Kysané zelí 500 g
Kuřecí maso 1 miska
Kapie 1 ks
Worcestrová omáčka
2-4
4 lžíce
Sojová omáčka
2-4
4 lžíce
Pórek
nebo 1 cibule - nakrájená nadrobno
1 hrst
Česnek
4-5, prolisovaný
5 stroužek
Koření na mleté maso 1 lžíce
Majoránka 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Salám
nebo uzené tofu
100 g
Vejce
2-3
3 ks
Strouhanka  
Kmín 1 hrst
Rozšlehané vejce
na potření
1 ks
Bochánky s nádivkou

Postup přípravy:

Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program „kynutí“.

Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na pánvi smažit. Přidáme k němu pokrájené vařené kuřecí maso, worchester a sojovou omáčku, pórek či cibuli, nadrobno nakrájenou kápii, zamícháme a chvilku necháme podusit. Nepodléváme! Když hmota vychladne, přesuneme ji z pánve do mísy, přidáme ostatní ingredience, okořeníme, promícháme, přisypeme trochu strouhanky podle potřeby, aby z náplně „neteklo“.

Když je těsto hotové, rozdělíme ho na 2-3 části, každou část vyválíme, nakrájíme na čtverce cca 8×8 cm, doprostřed každého dáme lžící náplň, pak smáčkneme cípy těsta k sobě tak, aby náplň vprostřed vykukovala ven, položíme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem a ještě chvíli necháme kynout na plechu. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zezlátnutí. Ke konci teplotu trochu stáhneme.

Tuhle náplň jsem spáchala, když mi zbylo kuřecí maso a zelí. Jinak plnívám např. směsí se salámem, nivou, cibulkou, sýrem... je mnoho možností. Každopádně je tohle „pečivo“ dobrým pohoštěním, nikoho tím neurazíte :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Reklama
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bochánky s nádivkou

Komentáře

  1. Anonym   25.02.2008 | 9:02 | reagovat |

    ..nebylo by k tomuto receptu foto,prosím? Děkuji Janča

  2. Anonym   22.02.2008 | 19:33 | reagovat |

    Velká odměrka=cca 15ml(odpovídá též vrchovaté polévk.lžíci),malá odměrka=cca čajová lžička.

  3. Anonym   22.02.2008 | 14:19 | reagovat |

    Mohl by autor uvést objem odměrek? Díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web