Blesková roláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušlehat celá vejce s cukrem do tuha (nejlépe ručním elektrickým šlehačem), vsypat obě mouky a solamyl a ještě chvilku šlehat.
2
Velký plech potřít tukem (roztírám prstem studený) a vysypat hladkou (!) moukou, vlít těsto, rozetřít dorovna a péct při 180 °C cca 8-10 minut.
3
Po upečení sesunout z plechu, horkou potřít marmeládou a zatočit. Pokud chceme plnit krémem či šlehačkou, horkou roládu lehce zatočíme, necháme vychladnout a teprve pak plníme.
4
Důležité: je opravdu nutné šlehat najednou žloutky s bílky. Také je nutné plech vysypat hladkou moukou. (S pečícím papírem zkušenost nemám, vždy ji peču takto). Nikdy se nepřilepí, nikdy nepopraská.
Zařazení: Moučníky Záviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lkadlecova
    lkadlecova |

    11. 4. 2011 08:54

    Díky za opravdu rychlou roládu byla výborná mohu jen doporučit budu ji dělat ještě jednou a s krémem. díky moc za další výborný recept.

  • Wickoun
    Wickoun |

    17. 1. 2011 13:00

    Je to opravdu jednoduché a dobré, zatím se mi vždycky povedla.

  • mia
    mia |

    30. 7. 2007 16:59

    já prču na papíře a taky je to v pohodě,plním krémem dr.Oetkera,posypaným kompotovaným ovocem, nejlépe tropická směs, je to hezké na řezu