Beránek s makovými kudrnami

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 400 g
Moučkový cukr 50 g
Vanilkový cukr 1 balení
Sůl 1 lžička
Droždí 1 balení
Mléko
150-200
200 ml
Vejce 1 ks
Náplň
Mléko 250 ml
Moučkový cukr 25 g
Med 2 lžíce
Mák mletý 100 g
Strouhanka 4 lžíce
Citronová kůra
z 2 omytých citrónů
 
Na ozdobu
Vejce 1 ks
Rozinky 1 ks
Moučkový cukr  
Beránek s makovými kudrnami

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Těsto: mouku, moučkový a vanilkový cukr, sůl a droždí promícháme. Přidáme vlažné mléko, vejce a zaděláme těsto. Necháme 15 min. na teplém místě kynout. Poté ještě jednou prohněteme, povrch poprášíme hladkou moukou, překryjeme a podle potřeby necháme 30-90 minut kynout. Těsto si můžeme zadělat i v pekárně!

Náplň: mléko smícháme s moučkovým cukrem, medem, citronovou kůrou a svaříme. Odstavíme z plotny, přidáme mletý mák smíchaný se strouhankou a dobře rozmícháme, Necháme trochu vychladnout.

Z vykynutého těsta odebereme 1/3. Zbylé těsto vyválíme na plát asi 30×40 cm (výška asi 1,5 cm). Plát potřeme makovou náplní, srolujeme a rozkrájíme na kolečka široká asi 2 cm. Ze zbylého těsta vytvarujeme hlavu, 2 nožičky a ocásek. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech do tvaru beránka. Na hlavičku dáme beránkovi rozinku jako očíčko. Potřeme rozšlehaným vejcem a ještě chvíli necháme kynout.

Poté pečeme asi tak 30-40 min., záleží na troubě. Necháme vychladnout a slabě poprášíme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Beránek s makovými kudrnami

Komentáře

  1. Ludmila Kanclířová   06.03.2009 | 17:10 | reagovat |

    Paní Katko, letos budu kudrnatého beránka péct už potřetí, má vždycky velký úspěch a krátký život :-). K tomu tuku - žádný nedávám, podle mne je v máku tuku až dost. Vždycky se zatím povedl i bez tuku. Velikonoce jsou sice až za 5 týdnů, jen jsem kontrolovala, že tu ten recept ještě je.

  2. Katka Maršálková   08.07.2008 | 15:20 | reagovat |

    ahojky, omlouvám se, ale dlouhou dobu jsem tu nebyla. Recept jsem opisovala, tak se radši podívám, jestli tam ten tuk opravdu není. A dělaly jste ho toho beránka, holky? Jak se povedl?

  3. Veronika   11.03.2008 | 17:25 | reagovat |

    ten je krásný! :-) myslíte, že zvládne i začátečník? a nezbortí se mi při pečení?

  4. Marta   11.03.2008 | 12:34 | reagovat |

    Zdravim, mam dotaz: do testa se nedava zadny tuk?

  5. Katka Maršálková   25.04.2007 | 10:47 | reagovat |

    přidala jsem i foto, abyste měli představu a na příští Velikonoce mohli zkoušet :o)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web