Beránek s makovými kudrnami

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 400 g
Moučkový cukr 50 g
Vanilkový cukr 1 balení
Sůl 1 lžička
Droždí 1 balení
Mléko
150-200
200 ml
Vejce 1 ks
Náplň
Mléko 250 ml
Moučkový cukr 25 g
Med 2 lžíce
Mák mletý 100 g
Strouhanka 4 lžíce
Citronová kůra
z 2 omytých citrónů
 
Na ozdobu
Vejce 1 ks
Rozinky 1 ks
Moučkový cukr  
Beránek s makovými kudrnami

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Těsto: mouku, moučkový a vanilkový cukr, sůl a droždí promícháme. Přidáme vlažné mléko, vejce a zaděláme těsto. Necháme 15 min. na teplém místě kynout. Poté ještě jednou prohněteme, povrch poprášíme hladkou moukou, překryjeme a podle potřeby necháme 30-90 minut kynout. Těsto si můžeme zadělat i v pekárně!

Náplň: mléko smícháme s moučkovým cukrem, medem, citronovou kůrou a svaříme. Odstavíme z plotny, přidáme mletý mák smíchaný se strouhankou a dobře rozmícháme, Necháme trochu vychladnout.

Z vykynutého těsta odebereme 1/3. Zbylé těsto vyválíme na plát asi 30×40 cm (výška asi 1,5 cm). Plát potřeme makovou náplní, srolujeme a rozkrájíme na kolečka široká asi 2 cm. Ze zbylého těsta vytvarujeme hlavu, 2 nožičky a ocásek. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech do tvaru beránka. Na hlavičku dáme beránkovi rozinku jako očíčko. Potřeme rozšlehaným vejcem a ještě chvíli necháme kynout.

Poté pečeme asi tak 30-40 min., záleží na troubě. Necháme vychladnout a slabě poprášíme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Beránek s makovými kudrnami

Komentáře

  1. Ludmila Kanclířová   06.03.2009 | 17:10 | reagovat | závadný

    Paní Katko, letos budu kudrnatého beránka péct už potřetí, má vždycky velký úspěch a krátký život :-). K tomu tuku - žádný nedávám, podle mne je v máku tuku až dost. Vždycky se zatím povedl i bez tuku. Velikonoce jsou sice až za 5 týdnů, jen jsem kontrolovala, že tu ten recept ještě je.

  2. Katka Maršálková   08.07.2008 | 15:20 | reagovat | závadný

    ahojky, omlouvám se, ale dlouhou dobu jsem tu nebyla. Recept jsem opisovala, tak se radši podívám, jestli tam ten tuk opravdu není. A dělaly jste ho toho beránka, holky? Jak se povedl?

  3. Veronika   11.03.2008 | 17:25 | reagovat | závadný

    ten je krásný! :-) myslíte, že zvládne i začátečník? a nezbortí se mi při pečení?

  4. Marta   11.03.2008 | 12:34 | reagovat | závadný

    Zdravim, mam dotaz: do testa se nedava zadny tuk?

  5. Katka Maršálková   25.04.2007 | 10:47 | reagovat | závadný

    přidala jsem i foto, abyste měli představu a na příští Velikonoce mohli zkoušet :o)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web