Autor:

Barevné knedlíky

Střední
Ingredience
Rohlík 2 ks
Mléko 2 dl
Vejce 1 ks
Špek 200 g
Mouka 250 g
Vegeta 1 lžička
Petrželka 1 hrst
Muškátový oříšek 1 špetka
Barevné knedlíky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Rohlíky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, promícháme a necháme chvilku stát. Mezitím si nakrájíme špek na malinké kostičky (u nás se prodávají již krájené kostičky ve vakuovaném balení, tak používám tyto) a vyškvaříme ho. My rádi špeku hodně, může ho být být i trochu více, než 200 g. K rohlíkům přidáme mouku, trochu vegety, nasekanou petržel (hodně) a muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože). Slijeme slaninu a přidáme vyškvařené kostičky a tak půlku toho vyškvařeného tuku.

A teď si myslíte, že z toho knedlík nikdy nebude. Ale bude - začněte patlat, matlat a až se to spojí udělejte pěkné koule, asi tak jako tenisáky. Knedlíky dáte do vroucí vody. Plavou nahoře hned od počátku, tak se toho nepolekejte (je to asi obsahem tuku). Jsou uvařené tak za 10 minut - podle velikosti.

Je možné do těsta dat i nakrájené žampiony a pak se dá jíst jen tak bez ničeho, pokapané máslem. Jinak jsou skvělou přílohou ke špenátu a sázeným vejcím nebo k houbovým omáčkám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Komentáře k receptu: Barevné knedlíky

Komentáře

  1. drobek72   02.11.2011 | 18:32 | reagovat |

    Neříkám nic jsou svělí !!!!! :-*

  2. jmuell1   28.02.2011 | 19:53 | reagovat |

    Výborné! Děkuji za báječný recept!

    1. Simča S.   28.02.2011 | 22:49 | reagovat |

      Jsem moc ráda, že chutnalo!!! Mám radost, když mají moje recept úspěch :-)

  3. Daniella O.   06.11.2010 | 16:09 | reagovat |

    Oskare, tady je mouka pouze hladka, tak davam 2/3 hladke mouky a 1/3 krupice. Pokazde byly vynikajici. Mohu vrele doporucit :-) :-) :-) Vlastne k houbovym omackam uz ani jine nedelam.

  4. Oskar   25.10.2010 | 20:13 | reagovat |

    Pro začátečníky - jaká mouka? Hrubá či polohrubá?

    1. Simča S.   04.11.2010 | 17:00 | reagovat |

      Já dávám hrubou.... Neví, zda to někdo zkoušel s jinou, ale orginál recept je hrubá!
      Simča S.

  5. Simča Sládková   06.07.2010 | 20:37 | reagovat |

    Daniello, jsem ráda, že vám za oceánem chutnalo :-). A díky za jedničku :-) :-) :-).

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web