Autor:

Barevné knedlíky

Střední
Ingredience
Rohlík 2 ks
Mléko 2 dl
Vejce 1 ks
Špek 200 g
Mouka 250 g
Vegeta 1 lžička
Petrželka 1 hrst
Muškátový oříšek 1 špetka
Barevné knedlíky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Rohlíky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, promícháme a necháme chvilku stát. Mezitím si nakrájíme špek na malinké kostičky (u nás se prodávají již krájené kostičky ve vakuovaném balení, tak používám tyto) a vyškvaříme ho. My rádi špeku hodně, může ho být být i trochu více, než 200 g. K rohlíkům přidáme mouku, trochu vegety, nasekanou petržel (hodně) a muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože). Slijeme slaninu a přidáme vyškvařené kostičky a tak půlku toho vyškvařeného tuku.

A teď si myslíte, že z toho knedlík nikdy nebude. Ale bude - začněte patlat, matlat a až se to spojí udělejte pěkné koule, asi tak jako tenisáky. Knedlíky dáte do vroucí vody. Plavou nahoře hned od počátku, tak se toho nepolekejte (je to asi obsahem tuku). Jsou uvařené tak za 10 minut - podle velikosti.

Je možné do těsta dat i nakrájené žampiony a pak se dá jíst jen tak bez ničeho, pokapané máslem. Jinak jsou skvělou přílohou ke špenátu a sázeným vejcím nebo k houbovým omáčkám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)

Komentáře k receptu: Barevné knedlíky

Komentáře

  1. drobek72   02.11.2011 | 18:32 | reagovat | závadný

    Neříkám nic jsou svělí !!!!! :-*

  2. jmuell1   28.02.2011 | 19:53 | reagovat | závadný

    Výborné! Děkuji za báječný recept!

    1. Simča S.   28.02.2011 | 22:49 | reagovat | závadný

      Jsem moc ráda, že chutnalo!!! Mám radost, když mají moje recept úspěch :-)

  3. Daniella O.   06.11.2010 | 16:09 | reagovat | závadný

    Oskare, tady je mouka pouze hladka, tak davam 2/3 hladke mouky a 1/3 krupice. Pokazde byly vynikajici. Mohu vrele doporucit :-) :-) :-) Vlastne k houbovym omackam uz ani jine nedelam.

  4. Oskar   25.10.2010 | 20:13 | reagovat | závadný

    Pro začátečníky - jaká mouka? Hrubá či polohrubá?

    1. Simča S.   04.11.2010 | 17:00 | reagovat | závadný

      Já dávám hrubou.... Neví, zda to někdo zkoušel s jinou, ale orginál recept je hrubá!
      Simča S.

  5. Simča Sládková   06.07.2010 | 20:37 | reagovat | závadný

    Daniello, jsem ráda, že vám za oceánem chutnalo :-). A díky za jedničku :-) :-) :-).

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web