Banány na bezé

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bezé - 12 kousků
    • 8
      bílek
    • 1
      sklenice cukr krupice
    • 0,8
      sklenice moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
  • Na ozdobu
    • 2
      sklenice šlehačka
    • 3
      lžíce cukr
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce cukrářské zdobení barevné
    • 6
      ks banány

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme.
2
Zdobícím sáčkem s hladkou koncovkou vytvarujeme ze sněhu přímo na plech 12 obloučků.
3
V troubě je při 100 °C sušíme 8 hodin. Poté bezé vyjmeme a necháme vychladout.
4
Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme. Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme kakao. Touto pařížskou šlehačkou naplníme sáček s ozdobnou trubičkou a ozdobíme bezé.
5
Půlky banánů poklademe na šlehačku, polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovými perličkami.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Marie Doubková
    Marie Doubková |

    5. 6. 2009 20:57

    Díky za recept!!!je moc dobrý :-D

  • Pája S
    Pája S |

    12. 2. 2009 18:35

    No banány polité čokoládou a se šlehačkou, óóó mé dětství !!A dělám si to i dnes.:-) S tím bezé to musí být také senza.Kdysi jsem dělala bezé nebo spíše obrpusinky v mikrovlnce,bylo hotovo za 2-3 min.Udělala se kulička z cukru a sněhu z bílků a dala se na talířek.Ta rostla a rostla ... Rychlovka,ale křehká.:-D

  • karolína oherova
    karolína oherova |

    19. 3. 2007 13:43

    je to super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! manželovi to taky chutnalo!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sandra kormonová
    sandra kormonová |

    6. 2. 2007 16:34

    děkuji za recept bylmoc dobrý

  • Petra Vomackova
    Petra Vomackova |

    29. 11. 2005 14:14

    8 hodin na 100°C??? neni to chyba?

  • Eva
    Eva |

    12. 11. 2004 18:43

    Jak můžu při tak vysoké teplotě bezé "sušit"?