Autor:

Banány na bezé

Střední
Bezé - 12 kousků
Bílek
Cukr krupice 1 sklenice
Moučkový cukr 3/4 sklenice
Solamyl (bramborový škrob) 2 lžíce
Na ozdobu
Šlehačka 2 sklenice
Cukr 3 lžíce
Čokoládová poleva 100 g
Kakao 2 lžíce
Cukrářské zdobení
barevné
4 lžíce
Banány 6 ks
Banány na bezé

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme.

Zdobícím sáčkem s hladkou koncovkou vytvarujeme ze sněhu přímo na plech 12 obloučků.

V troubě je při 100 °C sušíme 8 hodin. Poté bezé vyjmeme a necháme vychladout.

Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme. Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme kakao. Touto pařížskou šlehačkou naplníme sáček s ozdobnou trubičkou a ozdobíme bezé.

Půlky banánů poklademe na šlehačku, polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovými perličkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Jablkový koláč Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky Články z

Komentáře k receptu: Banány na bezé

Komentáře

  1. Marie Doubková   05.06.2009 | 20:57 | reagovat | závadný

    Díky za recept!!!je moc dobrý :-D

  2. Pája S   12.02.2009 | 18:35 | reagovat | závadný

    No banány polité čokoládou a se šlehačkou, óóó mé dětství !!A dělám si to i dnes.:-) S tím bezé to musí být také senza.Kdysi jsem dělala bezé nebo spíše obrpusinky v mikrovlnce,bylo hotovo za 2-3 min.Udělala se kulička z cukru a sněhu z bílků a dala se na talířek.Ta rostla a rostla ... Rychlovka,ale křehká.:-D

  3. karolína oherova   19.03.2007 | 13:43 | reagovat | závadný

    je to super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! manželovi to taky chutnalo!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. sandra kormonová   06.02.2007 | 16:34 | reagovat | závadný

    děkuji za recept bylmoc dobrý

  5. Petra Vomackova   29.11.2005 | 14:14 | reagovat | závadný

    8 hodin na 100°C??? neni to chyba?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí 5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí
Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou Čtenářka Alice: Těsně před porodem mi oznámil, že miluje jinou
Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů Jak se zbavit octomilek? Poradíme vám 5 zaručených tipů
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web