Angreštový kompot

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg angrešt
    • 1
      l voda
    • 400
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opraný angrešt zbavíme okvětí a stopek a propícháme vidličkou. Zalijeme ho vodou rozmíchanou s cukrem a ponecháme 24 hodin, aby se prosladil. Pak angrešt děrovanou naběračkou z vody vyjmeme, narovnáme do dobře vymytých sklenic, zalijeme cukerným roztokem, sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme při 85 °C 20-30 minut. Po vychladnutí a přezkoušení sklenice uložíme. Podobným způsobem můžeme upravit i angreštový kompot k rychlému upotřebení. Angrešt po proslazení jen v cukerném roztoku krátce povaříme. Přitom dbáme, aby se nerozvařil.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Liběna
    Liběna |

    24. 6. 2014 16:09

    V elektrické troubě jsem taky zavařovala, ale mám problém, teď mám plynovou troubu:o) Nevíte jak "knoflík" nastavit, když tam není teplota? Díky

  • iva
    iva |

    20. 7. 2013 17:31

    nepropichuju ani neproslazuju, delam cukerny nalev a hned zavaruju- v troube

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 5. 2011 19:30

    ...o propichování slyším poprvé, asi aby nepopraskal, ale to se mi nestává... . Oblíbený kompot našeho dědy, hned po slivovici :-P :-) :-D !

  • nnln
    nnln |

    26. 5. 2011 08:43

    Angrešt sbíráme ještě ne úplně zralý, nepropichujem ani nenecháváme prosladit, ale cukru do vody dáváme stejně. Je ho docela hodně, ale kompot je výborný. Nejrači mám pak kombinaci kompotu z angreštu a třešní. Přikládám foto, snad nevadí..

  • profi_labuznik
    profi_labuznik |

    17. 2. 2011 11:47

    dobre

  • Ladia
    Ladia |

    1. 11. 2010 17:32

    Zavařujeme

  • Kateřina Šitinová
    Kateřina Šitinová |

    12. 7. 2009 20:14

    Jednoduchý dobrý recet, díky ;-)