Silnější plátky krkovice osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku, do kterého jsme na dno nasypali jemně pokrájený uzený špek. Pak je zasypeme na...
více o Krkovice v cuketovém sosu
Krkovici potřeme trochou oleje, posypeme gyros kořenící směsí a pokud máme koření bez obsahu soli, tak krkovici před kořeněním ještě nasolíme. Takto...
více o Gyros krkovice na cibuli
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme...
více o Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Pekáč vymažeme máslem a zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Na cibuli položíme plátky naklepané, osolené a opepřené krkovice.
Pekáč přiklopíme a...
více o Vepřová krkovice v troubě
Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti...
více o Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Během smažení si maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při...
více o Krkovice s uzeným a kedlubnou
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze....
více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.
Na rozpuštěném sádle, osmažíme...
více o Papriková krkovice
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti...
více o Plněná krkovice na jehle
Oregano, jehličky rozmarýnu, fenykl a oloupaný česnek rozsekejte v mixéru. Přidejte hořčici, špetku soli a rozmíchejte.
Váleček masa rozřízněte příčně...
více o Rolovaná krkovice à la porchetta
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso...
více o Krkonošská pohádka
Náplň: ve vodě namočíme houby, které nasekáme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme pokrájené houby a dusíme 10 minut, potom přidáme...
více o Krkonošské knedlíky
Ořechy na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme - nijak jemně to být nemusí. Vše "zhňácáme" dohromady, přidáme ořechy. Vytvarujeme válečky...
více o Masarykovo cukroví z Krkonoš
Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,...
více o Krkonošský hubník
Kvásek rozmíchejte v hrnku vlažné vody, nejlépe večer předem. Houby zalijte v misce teplou vodou. Než nasáknou, uvařte ve slupce brambory, slijte je a...
více o Krkonošské kyselo
Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub. Houby nasekáme nadrobno a přidáme k vývaru....
více o Krkonošské kyselo
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí rare ...
více o Pepřový hovězí krk na másle