• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Zavařené fazole s párkem
    Napište svůj komentář k receptu

    Zavařené fazole s párkem

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zavařené fazole s párkem
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg párky bratislavské nebo jiné pevné
      • 1
        kg fazole uvařené suché
      • 1
        kg rajčata
      • 1
        kg paprika
      • 1
        kg cibule
      • 1
        kostka masox
      • 2
        ks feferonka (nemusí být)
      • 3
        dl rostlinný olej
    • Nálev
      • 2,50
        dl ocet
      • 100
        g cukr
      • 1
        nakladač

    Postup přípravy receptu

    1
    Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podusíme do měkka. Potom přidáme rozmixovaná rajčata a uvařené scezené fazole.
    2
    Ocet s cukrem a nakladačem povaříme 5 min., potom ho přecedíme a do tohoto nálevu přidáme masox a na kolečka nakrájené párky. Necháme přejít varem. Smícháme podušenou zeleninu s párky a směs povaříme na mírném ohni 20 minut. Potom rozdělíme do sklenic, uzavřeme a 20 min. sterilujeme.
    3
    V zimě obsah sklenice stačí ohřát a podáváme s chlebem nebo s brambory.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Čočková polévka s párkem

    Čočková polévka s párkem

    Čočka s vejcem a párkem

    Čočka s vejcem a párkem

    Zavařené fazolky nakyselo

    Zavařené fazolky nakyselo

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • linda.x
      linda.x | 18. 10. 2012 20:00

      Milá Terezko, děkuju moc za tento recept-už roky jej sháním! Dnes jsem vyzkoušela,tak teprve uvidím, jestli je to to, co jsem hledala :-) Jen menší patálie jsem měla s nálevem-svařit ocet a cukr je opravdu nemožné, měla jsem raději použít umělé sladidlo....a jak jsem pořád míchala a míchala ten cukr v octě a s Dekem, a jak se pořád nechtěl rozpustit, málem jsem se udusila z výparů z octa a to doslova a do písmene! :-D A tak jsem přidala nějakou tu decku vody (po zcezení a vyvětrání kuchyně a obýváku) a přidala masox atd.. I tak mi to přišlo docela dost slané a málo tekuté. Nicméně, věřím, že se vše rozleží a pak budu jen chodit do komory a vytahovat skleničky :-D Ještě jednou děkuji, děkuji pěkně :-*

    • Ladia
      Ladia | 23. 10. 2010 15:23

      Fazole s párkem, jak již název napovídá nebudou bez masa 8-)

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 07:17

      Áno, len uvaríte a scedíte. Ochucuje to masox, nakladač, ocot a cukor.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 3. 6. 2006 08:40

      Ještě dotaz,Terezko.Ty fazole se vaří jen ve vodě-bez jakéhokoliv koření(bobk.list,pepř,nové koření)?

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 2. 6. 2006 12:35

      Z jednej dávky mi vychádza okolo 8-9 pohárov, obyčajne 8 a jedna malá fľaštička k tomu. Záleží to od toho, aké mäsité sú paradaky a papriky. Ak použijete namiesto paradajok pretlak, bude to samozrejme menej. Zaváram vtedy, keď sa to oplatí, teda keď sú lacné papriky a paradajky. Párky sú vždy nejaký druh lacný a fazuľa nie je problém.

    • beba
      beba | 1. 6. 2006 22:06

      Terezka,koľko porárov je z jednej dávky?

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 1. 6. 2006 12:38

      Áno, 1 kg suchej fazule. Ale ak tie pomery jednotlivých surovín presne nedodržíte, nič sa nestane. Ak máte radi niektorej suroviny viac, pridajte, tých 100 g hore dole.

    • Iva
      Iva | 30. 5. 2006 12:19

      Potřebuji si ujasnit to kilo uvařené suché fazole.1 kg je tedy té sušené fazole, která se potom uvaří? Díky za odpověď

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 14:17

      Jarka, ale ako dobre sa to v zime vyberá hotové zo špajze : ))) Marsí, manžel nebude komentovať, nie je to kyslé, chlapi to majú radi, sused si chodí občas vyžobrať fľašu. Tých 2,5 dl octa ide dokopy na cca 4,5 kg zeleniny. Prípadne vyskúšajte z polovičnej dávky, nechajte odstáť zo 2-3 týždne a ochutnajte. Môžete to urobiť aj teraz, pol kila papriky nie je taká suma, paradajky nahraďte pretlakom, na pol kila stačí jeden pretlak stredný ( nie tie maličké ) , a uvidíte.

    • Marsí
      Marsí | 24. 5. 2006 13:20

      p. Terezko...tenhle recept vyzkouším, doufám, že zase můj mužík nebude remcat, že je to kyselé. Mám totiž podobný recept, ale figuruje tam 1 l kečupu, není tam nakladač a je tam 2 dcl octa a 200 g cukru. Mně se to ani nezdá, ale on má řečí jak "koza bobků", že je to kyselé. Takže tohle si uložím a v sezóně zkusím.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 11:40

      Terezko, Vy jste nepřeberná studnice jedinečných receptů:-))))))))))) Už vidím, že jste se mi mimoděk postarala o další zábavu na prázdniny:-))))))))))

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 24. 5. 2006 10:35

      Kdysi jsme kupovali bulharské fazole s párkem.To byla moc dobrá konzerva.Ale to už je let!!!Tento recept bude asi podobný a fazole v rajčat.omáčce jsou moc fajn.A toto je ke všemu domácí konzerva a když není čas jako když ji najdem. Ukládám.Terezko díky!!

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 10:08

      Ľubovoľný nakladač, môže byť aj Deko. Je viac druhov. Zdenka, toto nie je mäsová konzerva, je tam len párok, nemajte strach, robím to už roky, je to výborné, pretože keď sa mi nechce variť, tak vytiahnem zo špajze fľašu. A zaváram to vtedy, keď je to cenovo výhodné. Teda keď sú lacné papriky. Paradajky možno nahradiť pretlakom. Čo sa týka toho obrátenia hore nohami, všade, kde som to napísala, to tak robím. Ak obrátite fľašu hore nohami, nevnikne do fľaše vzduch, kým sa pritiahne viečko. Zároveň vidíte okamžite, či máte fľašu dobre uzavretú, pretože ak nie, okamžite vám obsah začne tiecť. Preto doporučujem obracať nad stolom alebo kuch. linkou, jednou rukou pridŕžať viečko a obracať pomaly. Už sa mi raz stalo, že viečko nedržalo a horúci lekvár som vyliala na zem. Musíte zatvárať a otáčať fľašu s horúcim obsahom.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 24. 5. 2006 09:08

      Moc se mi to nezdá,masové konzervy se zavařují mnohem déle než 20 min.A tady je párek,tak těch 20 minut podle mě nemůže stačit.Měla bych strach,že se to zkazí.Vy tady Terezko uvádíte hodně receptů,které se nezavařují,jen obrátí dnem vzhůru.Máte to vyzkoušené,že se to opravdu nezkazí?Já s tím mám totiž špatné zkušenosti,raději všechno zavařuji.

    • Anonym
      Anonym | 24. 5. 2006 08:59

      To vypadá dost dobře.Jen se chci zeptat..tím nakladačem myslíte Deko?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
    Maso Uzeniny Oběd Večeře Dušení Vaření Zavařování Mixování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Fazole Feferonka Masox Nakladač Ocet Paprika Párky Rajčata Rostlinný olej
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hovězí maso pěti vůní

    Hovězí maso pěti vůní

    Drožďová pomazánka - úplně jinak

    Drožďová pomazánka - úplně jinak

    Pečené tofu s citrónovou marinádou

    Pečené tofu s citrónovou marinádou

    Křížaly - sušená jablka

    Křížaly - sušená jablka

    Srnčí maso na smetaně

    Srnčí maso na smetaně

    Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

    Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

    Čokoládová roláda

    Čokoládová roláda

    Česneková krkovička na tymiánových bramborách

    Česneková krkovička na tymiánových…

    Třešňový dort / řez

    Třešňový dort / řez

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    23
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    21
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    21
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    17
    Míša řezy
    Míša řezy
    16
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…

    Sledujte nás

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz Která znamení najdou v letošním roce lásku? Těchto sedm čeká štěstí!

    Která znamení najdou v letošním roce lásku? Těchto sedm čeká štěstí!

    Ženy.cz Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    • Recepty.cz
    • Zavařené fazole s párkem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí