Zapečený květák se šmakounem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory
    • 1
      ks květák menší
    • 1
      balení šmakoun uzený
    • 3
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme do poloměkka a nakrájíme jak jsme zvyklí (plátky, hranolky, kostičky), dáme do mísy, květák povaříme a na drobno pokrájíme, přidáme do mísy. Šmakouna pokrájíme na drobné kostky (jako uzené) a společně v míse promícháme, osolíme a opepříme. Přendáme do zapékací misky a zalejeme rozšlehanými vajíčky s mlékem. Zapékáme asi 1/2 hodiny. Na talíři zdomíme jemně posekanou jarní cibulkou.
2
Vhodnou přílohou je míchaný zeleninový salát.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitřenka Němcová
    Jitřenka Němcová |

    30. 9. 2007 15:54

    Uzený šmakoun je fakt dobrý. Nedávno jsem ho zapekla se vší možnou zeleninou, včetně lilku. Můj manžel, který nechce ani slyšet o nějaké zdravé stravě snědl celý pekáč, ani mu nedošlo, že tam není žádné maso. A to jsem to dělala pro sebe, jenže jsem stihla jen malý talířek.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    28. 9. 2007 19:29

    viz. www.smakoun.cz

  • alenaE -
    alenaE - |

    27. 9. 2007 20:10

    CO je smakoun?

  • p. hubená
    p. hubená |

    27. 9. 2007 19:42

    Mám ráda takovéto recepty, děkuji p. Jitko, jen bych nahradila vajíčka - dala bych tam jen bílky(našlehané do sněhu) bylo by to ještě trošku zdravější. :-))Kdo ale nepočítá kJ jako já, klidně jděte do vajec.