Tvarohová pomazánka Obazda s hruškami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hrušky (zralé, ale pevné)
    • 5
      ks jarní cibulka
    • 250
      g sýr (typ camembert)
    • 250
      g polotučný tvaroh
    • 4
      lžíce smetana
    • 20
      ml hruškovice
    • 2
      lžíce máslo (nechte rozpouštět na pánvi, až zezlátne a začne oříškově vonět)
    • 1
      špetka chilli
    • mletý kmín
    • sůl
    • moučkový cukr (na karamel)
    • 1
      lžička koriandrová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jednu hrušku rozpulte, polovinu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (zbylé hrušky použijete na ozdobu), cibulku nakrájejte na plátky. Několik koleček si ponechte na ozdobu a ostatní cibulku a nakrájenou hrušku promíchejte s nadrobno nakrájeným camembertem, tvarohem, smetanou, hruškovicí a trochou hnědého másla. Dochuťte kmínem, chilli a solí.
2
Zbylé hrušky rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřinec a nakrájejte je na plátky. Na pánvičce rozpusťte moučkový cukr, až zkaramelizuje, a plátky hrušek prohřejte v karamelu, asi 1 minutu, přidejte čerstvé máslo, nechte rozpustit a zlehka poprašte chilli. V suché pánvi opražte semínka koriandru, až začnou vonět, a vsypte je do prázdného mlýnku na pepř. Z pomazánky klaďte pomocí tvořítka hromádky na talíře, přidejte trochu karamelizovaných hrušek, ozdobte cibulkou a posypte trochou čerstvě mletého koriandru.
3
----
4
//Recept od bavorského šéfkuchaře Alfonse Schuhbecka//

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.