Těsto na štrůdl

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      dl pivo
    • 500
      g hladká mouka
    • jablka
    • strouhanka (Na posypání)
    • cukr
    • rozinky (Nemusí být)
    • strouhané ořechy
    • 1
      ks omega

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, pivo a nastrouhanou Omegu zpracujeme v těsto (líp se nám bude propracovávat), rozdělíme si ho většinou na tři díly. Rozválíme, posypeme trochu strouhankou, dáme strouhaná jablka, posypeme cukrem (kdo má rád sladší), pár rozinek a mleté ořechy, zabalíme a přendáme na vymazaný plech. Takto uděláme zbylé dva díly.
2
Pečeme v předehřáté troubě dozlatava.

Komentáře k receptu

  • M.
    M. |

    22. 10. 2016 18:12

    Omega je ztužený tuk, hnusná chemie, dejte klasické máslo, bude to lahodné.

  • Lucie Levová
    Lucie Levová |

    17. 9. 2010 16:48

    super těto, neměla jsem omegu, tak jsem dala olej a taky vpoho,díky za recept a doporučuji, pěkně se s ním pracuje

  • Natalie Hujová
    Natalie Hujová |

    7. 8. 2010 17:42

    ahoj. tak jsem vcera psala ze recept na testo z ramy,jogurtu a mouky je vyborne. Ovsem ten strudl byl nejaky tvrdy. nemuzete me nekdo poradit .

  • Natalie Hujová
    Natalie Hujová |

    6. 8. 2010 19:45

    jj souhlasím. rama, jogurt, mouka. výborné,křehké. Těsto krásně vláčné.

  • Petr Šeda
    Petr Šeda |

    21. 3. 2009 13:58

    Velmi spolehlivý a několikrát vyzkoušený recept. Všem doporučuji!

  • Jana Hrušková
    Jana Hrušková |

    11. 9. 2008 16:06

    Tenhle recept znám už dlouho, je opravdu osvědčený a spolehlivý. Těsto se netrhá, i když je po rozválení průsvitné.

  • Anna Valova
    Anna Valova |

    30. 10. 2006 11:01

    Děkuji autorce za recept na štrůdl, rama, mouka, jogurt. je to pravda, s těstem se moc hezky pracuje, netrhá se, nelepí se a v troubě nepopraská. Nikdy už jiný pect nebudu. Díky! Anina

  • Anonym
    Anonym |

    7. 10. 2006 16:42

    Zkuste někdy toto těsto: 1/2 kg hladké mouky, 1 máslová Rama (250g) a 1 malýbílý jogurt. Těsto se dá vyválet i na 1 mm a vůbec se nelepí a netrhá.

  • andylek
    andylek |

    22. 9. 2005 08:43

    znam to pod nazvem pivni strudl, ta omega se tam muze dat uplne rozpustena a testo je pak hned hotove, nechavame ho pak tak pul hodky odpocinout a mezitim pripravujeme jablka, je to moc dobre a nenarocne

  • Anonym
    Anonym |

    1. 12. 2004 15:47

    Omega je ztužený,pokrmový tuk.Také se to používá místo oleje na smažení.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 11. 2004 22:47

    Co je to Omega? Je to jako sadlo nbo maslo? Jsem v zahranici a zadnou Omegu tu urcite nesezenu. Diky za radu

  • Petra
    Petra |

    10. 5. 2004 11:27

    Tento recept znám,je velmi dobrý,těsto se zpracovává a není to časově náročné.