Tatrankové žaludy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: ovecka17

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks tatranka nastrouhané
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 400
      g máslo
    • 100
      g ořechy mleté
    • 1
      lžička skořice
    • 500
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto a necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Druhý den začneme z těsta tvořit malé kuličky. Až máme utvoříno vezmeme si do ruky 3 malé kuličky z těsta a trochu je k sobě přimáčkneme a doprostřed vložíme jakýkoliv oříšek (vlašský, lískový mandli...) tím se nám žalud zpevní. Poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.
2
Je to výborné cukrovíčko.

Komentáře k receptu

  • Iveta Šulcová
    Iveta Šulcová |

    10. 12. 2009 15:43

    docela ráda bych toto cukroví zkusila.Shodou náhod jsem ho viděla asi ve dvou časopisech,ale někde se píše,že se potírá bílkem aby to drželo u sebe,nebo (v druhém) potřít celým vejcem..tak to mám potřít,nebo ne?Díky moc za odpověď.

  • Kája *
    Kája * |

    2. 12. 2008 19:15

    Tento recept mě zaujal v příloze ONA DNES. Normálně recepty z časopisů už nedělám - skoro nikdy se nepovedly. Na obrázku to vypadá krásně, ale pak.... A včera jsem byla mile překvapena, že vytiskli ověřené recepty čtenářek a sami redaktoři je nejdříve upekli. Žaludy určitě vyzkouším letos na Vánoce. Mirko, gratuluji, že otiskli i Váš recept!

  • Mirka Kratochvílová
    Mirka Kratochvílová |

    5. 5. 2008 19:29

    Je to opravdu moc dobré a taky to působí velmi efektivně, fotku se časem pokusím vložit

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    4. 5. 2008 20:40

    Musí to byť fajnové. Zišla by sa fotografia