Sýrový koláč po bündensku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme na hromádku na vál, posolíme, uděláme v ní důlek do kterého vyklepneme vajíčko, přidáme máslo nakrájené na kousky, zpracujeme, zabalíme do folie a těsto uložíme do ledničky alespon na 30 minut.
2
Těsto vyválíme, vložíme do formy o průměru cca 24 cm, vytvarujeme zvýšený okraj, troubu předehřejeme na 180 °C. Mouku do náplně rozšleháme s vejci, smetanou, cayenským pepřem a trochou soli, směs rozprostřeme na korpus, pečeme asi 45 minut dozlatova.
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Ementál Hladká mouka Máslo Smetana Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    28. 6. 2007 19:15

    omlouvám se, sýr se rozšlehá společně s vejci a smetanou..

  • MartinV
    MartinV |

    28. 6. 2007 17:59

    Dělám něco podobného, pouze na korpus používám celozrnnou mouku a ovesné vločky, a do náplně nahrubo strouhaný sýr navíc se špetkou muškátového květu a hotové sypu čerstvou pažitkou nebo k tomu taky šmakují oloupaná pokrájená rajčata sypaná čerstvou majoránkou

  • Jana
    Jana |

    28. 6. 2007 14:48

    Kam se ztratil sýr? Ma se nastrouhat a přidat do náplně? Jinak vypadá dobre:-) díky

Poslední navštívené:

Abecední seznam: