Srnčí hřbet

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček dětské piškoty
    • 1
      lžíce želatina světlá
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      dl mléko
    • cukr podle chuti
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • hnědý rum trochu
    • 50
      g rozinky
    • sušené švestky nebo meruňky
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme na drobno a s rozinkami ho namáčíme do rumu.
2
Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašové hmoty. Formu na "srnčí hřbet" vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokapeme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek. Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce a ukončíme piškoty.
3
Necháme ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z kompotu.
4
TIP: "nealko" verze - rum nahradíme ovocným sirupem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.