Špenátové rizoto z trouby

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Najemno nakrájenou cibulku osmahneme na kapce oleje do sklovata, do pánve přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Maso chvíli dusíme.
2
Mezitím si uvaříme špenát (nevadí když použijeme více vody než obvykle) s mlékem a česnekem (bez vajec). V zapékací misce smícháme špenát s připraveným masem, nevařenou rýží a doplníme vodu tak, aby poměr rýže : voda byl cca 1:2.
3
Zapékací misku zakryjeme alobalem nebo dobře padnoucí poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 180°C, asi po 20ti minutách zeslabíme na 150°C. Pečeme dohromady 30 - 40 minut. Pokud je rýže už uvařená, ale všechna voda nezmizela, opět troubu zesílíme.
4
Pokud máte chuť, můžete do směsi před pečením přimíchat strouhaný sýr, klidně i výraznější parmazán.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.