Sladké jitrničky - bezlepkové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks jablka
    • 140
      g mandle + na ozdobení
    • 50
      g citronová kůra kandovaná
    • 280
      g cukr
    • 125
      g tvaroh nebo lučina
    • kokos , nebo cukr na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme nadrobno. Mandle spaříme horkou vodou a nasekáme. Kandovanou citronovou kůru nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Cukr rozpustíme 125 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme jablka a za stálého míchání je necháme rozvařit. Poté co jsou jablka hotová, odstavíme je a vmícháme do nich mandle s citronovou kůrou, když směs vychladne, vmícháme tvaroh.
2
Z připravené hmoty tvarujeme malé jitrničky. Každou jitrničku obalíme v cukru nebo kokosu a na obou koncích do ní zapíchneme kousek hranolu z mandle (jako špejli). Jitrničky rozložíme na tác a necháme v lednici ztuhnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.