Sekaná jako od řezníka (z domácí pekárny)

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      dl voda
    • 2
      ks rohlík
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slanina
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg mleté maso může být drůbeží, vepřové, hovězí, králičí nebo míchané dle libosti
    • sanitrová směs (rychlosůl) - kdo nemá, použije sůl (sekaná ale nebude růžová), pepř a majoránka podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do vody. Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno. Vše dáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny a zapneme program "těsto" (můžeme ho ukončit už po 30-40 minutách, ale i nechat doběhnout), pak zapneme program pečení (program bývá jen na 1 hodinu, proto přidáme ještě 30 minut).
2
Sekaná je šťavnatá, jemně vymíchaná a skoro bez práce. Kdo má rád klasickou kupovanou sekanou, bude příjemně překvapen. Dejte si však pozor na kupované mleté maso, bývá už osoleno!!!! Není od věci osolit méně a udělat si v průběhu míchání za pár vteřin vzorek směsi v mikrovlnce.

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    24. 3. 2015 10:19

    Pekarnicka mi to krásne premiesala, bolo to málo dopecene tak som dala ešte na pol hodinku dopiect.Chutila celej rodine úžasná urobili sme polovičnú dávku a bolo toho dosť. Super recept ;-)

  • nikko
    nikko |

    17. 2. 2011 22:16

    Tak jsem to take vyzkousel, ale neslo to vubec hladce. Moje DP se snazila michat, ale jen u dna, vrsek se ani nepohnul, tak prisla na radu varecka. Hodina a pul bylo malo, musel jsem nechat dojit v mikrovlnce. Priste asi zkusim vanicku strcit do velke trouby. Chutove dobre, tak to jeste zkusim.

  • Jose
    Jose |

    19. 10. 2010 09:14

    Proc proboha cpete prasek do peciva do sekane? a takovy hnus jako rychlosul - vite z ceho pochazi prirodni sanitr? :-$

  • mila ondruskova
    mila ondruskova |

    13. 6. 2010 05:02

    No ja zasnu, ono to funguje a sekana byla vynikajici! A to jsem ji delala bezlepkovou a misto rohliku jsem dala burizony. Jen jsem musela pekarne pomahat michat. Ted uz budu pect sekanou jen v pekarne. Dik za napad. Davam bodik 1.

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    27. 3. 2010 16:08

    Milá Janičko, myslím si, že problém je v mase. Tuto sekanou už jsem dělala mnohokrát a vždycky byla perfektní.. Nedávno jsem se ale nechala zlákat výhodnou cenou a koupila jsem v Makru akční mleté, které už po rozbalení vypadalo, že je samé sádlo. Po upečení jsem měla stejné pocity jako Vy, vyklepala jsem pohromadě nedržící drobivou suchou hmotu bez barvy a chutě, slévala jsem spousty tuku a divné šťávy. Je škoda, že jste na tuto sekanou zanevřela a asi už ji nezkusíte, ale z pěkného masa je fakt perfektní, kdo ji ochutnal, byl nadšený. :-)

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    25. 3. 2010 13:15

    ... tak nevím , kde jsem udělala chybu ... mě se tato sekaná vůbec nepovedla ... dělala jsem podle receptu v pekárně Eta - míchala na program těsto 30 min. a pak pekla v kuse hodinu a půl s nastavenou tmavou kůrkou - po dokončení pečení nejenže sekaná neměla po kůrce ani památky (ani zespoda - ani zvrchu ) - zůstala celá hodně světlá ,ale navíc plavala ve vlastní šťávě - tu jsem musela slít ,abych mohla vyndat sekanou z pečící nádoby . Chuťově- jak vylisované -vyšťavené maso , byla úúplně suchá a když jsem jí zkusila ohřát , tak byla drobivá ...už dlouho se mi nepovedlo něco tak nejedlého :-( ... fakt nevím , kde se stala chyba , ale manža mi propříště doporučil zůstat u starých osvědčených receptů a trouby :-)) Jana

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    5. 2. 2010 16:46

    Sladkou ani pálivou paprikou nic nezkazíte, kořenit můžete, jak jste zvyklá. A opět říkám, není špatné udělat si po vymíchání vzorek v mikrovlnce a případně dochutit a domíchat.

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    4. 2. 2010 13:16

    A opravdu kořeníte jen majopránkou a pepřem? Nepřidáváte ještě sladkou papriku? Budu dělat až tuto sobotu, rychlosůl co jsem měla doma, byla 4 roky prošlá, chudinka :-)

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    28. 1. 2010 18:06

    Hurá tak tu mám zrovna doma! Můžu se tedy v sobotu pustit do experimentu, když ještě dojdu pro špek :-) Tisíceré díky!

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    28. 1. 2010 11:48

    Rychlosůl se v obchodech jmenuje Praganda a mívají ji v obyčejných drogeriích.

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    28. 1. 2010 09:32

    Poraďte mi prosím někdo kde se dá sehnat rychlosůl.. Děkuji.

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    25. 1. 2010 00:34

    Milá Radko, já mám na pekárně jen jeden program na těsto, a to na kynuté. Nevím, co dělá ten Váš druhý program, ale důležité je hlavně pořádné míchání a to alespoň půl hodiny. Pokud to splňuje, postačí tento. A ten česnek tam dávám prolisovaný lisem na česnek, možno samozřejmě stouhat i třít podle libosti. Přeji hodně zdaru a dobrou chuť! :-)

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    22. 1. 2010 14:04

    A ještě.. jedna. česnek asi nastrouhaný nebo utřený že? Mám blbé otázky, ale sekanou jsem v pekárně ještě nedělala, dost neobvyklé.. Ale za zkoušku to stojí :-)

  • Radka Albrechtová
    Radka Albrechtová |

    22. 1. 2010 14:01

    Moc mě tento recept láká k vyzkoušení. Mám ale dotaz, mám na pekárně program těsto kynuté i těsto nekynuté. Který z nich mám vybrat? Děkuji.

  • Andrea Hynková
    Andrea Hynková |

    6. 1. 2010 07:24

    Doopravdy úžasná taky dávám jedničku. Pekla jsem ji v pekárně Eta a bezproblému.Všichni jsme měli boule. Děkuji za recept. :-)

  • Tereza Vrbová
    Tereza Vrbová |

    14. 12. 2009 00:00

    Úžasná sekaná dávám 1+ :-))))Dala jsem cukr a kypř.prášek a super,poprvé jsem jí dělala v pekárně a už v troubě dělat nebudu :-D děkuji za recept!!!!!!!!!!

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    18. 10. 2009 15:21

    Prášku do pečiva se nebojte, není tam vůbec cítit. Jestli ale nechcete, nemusíte ho tam dávat, není tam úplně nutný. Dávám ho jen na takové lehké nakypření. To samé platí i o cukru, ten pomáhá zabarvení do růžova a zase - není tam bezpodmínečně nutný. A bez obav: míchejte a pečte, ta sekaná je fakt moc dobrá!

  • Marie Fatrlová
    Marie Fatrlová |

    7. 10. 2009 11:31

    Sekaná mne láká, ale mám obavu jak chutná s práškem do pečiva, ještě jsem ho do masa nikdy nedávala. Není tam cítit ?Diky za odpověď !!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    16. 9. 2009 07:21

    Chtěla jsem se zeptat,jelikož nevlastním pekárnu,jestli by se dala tato sekaná upéct i v klasické elektrické troubě.Moc mě to láká vyzkoušet:o))

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    15. 9. 2009 15:08

    Fakt neva cukr !!! je dobrá :-)

  • ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ
    ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ |

    15. 9. 2009 12:19

    Vcelku mne děsí ten cukr.... Vážně tam nevadí?

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    16. 6. 2009 11:26

    Výbornáááááááááááá dávám 1*

  • marie mateju
    marie mateju |

    10. 6. 2009 16:26

    je dobrá.jasná 1.

  • marie mateju
    marie mateju |

    10. 6. 2009 08:41

    tak jdu na to,snad se povede,Pak písnu jaká byla.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    6. 6. 2009 17:21

    Jiří,díky za podrobný komentář.Sekanou určitě příští týden udělám a přidám taky uzené na kostičky.Přeji hezký víkend :-)

  • vacula jiři
    vacula jiři |

    6. 6. 2009 16:05

    Zdenko-běžte do toho,je to bomba! koupil jsem směs mletého masa-vepřové a hovězí. Základní postup jsem dodržel ale jsem chlap,který rad improvizuje-navíc jsem přidal trochu kmínu a sojové omáčky i vice slaniny,cibule a dal jsem i uzeny bůček. Smíchal jsem to jemně zvlášť v misce a pak do trouby.Protože jsem to dělal poprvé-hlídal jsem čas,ale zbytečně.Maso pusti tolik tuku,že se to muže péct klidně i tři hodiny a nic se nestane,jenom se tam spokojeně pohupuje a nepřipálí se.Můžu říct,že jsem tento pokus začal ujídat už po hodině pečení.Udělal jsem k tomu čerstvé zelí a je to bomba! V klasické troubě se mi taková sekaná ještě opravdu nepovedla.Zapomeňte na Amy a běžte do toho-držím palce,dobrou chuť a hlavně nebát se toho!!!!!!!!

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    5. 6. 2009 13:55

    Jiří,napište,jak to dopadlo.Já byla rozhodnutá sekanou zkusit,ale pak mě zviklala Amy....tak počkám na Váš komentář

  • vacula jiři
    vacula jiři |

    4. 6. 2009 19:08

    tak jsem si přečetl tento recept a nadělali jste mi chutě.o víkendu to vyzkouším!

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    8. 5. 2009 11:06

    A ještě k té vodě. Ta do sekané opravdu patří, může jí být i víc. U tohoto receptu nevadí, když je těsto na sekanou řidší, v pekárně se krásně upeče i takové, které by se v pekáči rozplizlo. A navíc je fakt šťavnatá.

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    8. 5. 2009 10:59

    Žádný experiment! Vyzkoušený a osvědčený recept! Jen jsem si neuvědomila, že když má pekárna jen jeden hák, bude se hmota hůř míchat. Pak stačí vše lehce promíchat, teprve potom dát do pekárny a dál postupovat podle návodu. Pekárna se dvěma háky ji vymíchá jedna radost. Teď ji zrovna peču a voní to tu nádherně!

  • Amy -
    Amy - |

    4. 5. 2009 21:10

    Dělala jsem přesně podle receptu a nemohu doporučit. Maso se v nádobě (Eta) velmi špatně míchalo, respektive nebýt toho, že jsem při míchání nepřetržitě pomáhala stěrkou, vůbec by se hmota nezamíchala. Ani pečení v pekárně není, narozdíl od chleba, pro sekanou právě ideální. Chuť směsi byla dobrá, ale jinak se dá říci: zbytečný experiment!

  • Di -
    Di - |

    27. 4. 2009 17:06

    Zdenko, já prošlehám maso s tekutinou, pak přidám namočené rohlíky. Ale ouha, nemám pekárnu, tudíž nemohu soudit, jak to v ní dopadne.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    27. 4. 2009 16:55

    Omlouvám se za tu hrubku.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    27. 4. 2009 16:53

    Di,prosím,mám tedy tu vodu přidat k masu?Mě se sekaná v DP nedaří,ale tahle by mohla být dobrá.Děkuji:-)

  • Di -
    Di - |

    27. 4. 2009 16:43

    Já do mletého masa tekutinu (vodu, sodovku, případně mléko) přidávám.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    27. 4. 2009 07:09

    Ty dvě deci vody jsou na namočení rohlíků,do samotné sekané se asi voda nedává?

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    26. 4. 2009 16:38

    Sekaná mě překvapila svojí jednoduchostí a chutí. Opravdu téměř bez práce a výborná. Dávám 1.

  • Alena Macháčková
    Alena Macháčková |

    20. 4. 2009 16:00

    Chtěla jsem ještě doplnit, že před začátkem pečení je možné do již vymíchané směsi "zanořit" natvrdo vařená vejce nebo několik nožiček párků. Sekaná je pak na řezu efektnější. Není to ale nutné, je i tak moc dobrá.