Rasstegaje - malé ruské pirožky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 350
      ml mléko
    • 125
      g máslo
    • 25
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • sůl
  • Rybí náplň
    • cibule osmažená
    • ryba vařená nebo pečená (originální recept používá solenou rybu, je možné použít rybičky v protlaku)
    • 2
      lžíce zelenina nadrobno nakrájené sterilované zeleniny v kyselém nálevu - rybu jen jemně promíchat, aby zůstaly kou

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kruhy s průměrem asi 5-6 cm. Na každý dáme náplň a okraje zdvihneme nahoru a částečně slepíme tak, aby náplň bylo trochu vidět. Mají mít tvar jakési loďky. Vložíme na vymazaný plech a upečeme.
2
Rasstegaje s rybí náplní podáváme k uchu, s masovou náplní k hovězímu nebo slepičímu bujónu, s houbovou náplní k zeleninovým polévkám i masovým bujónům.
3
Poznámka: Rasstegaje jsou malé pootveřené pirožky, z kterých vykukuje kousek náplně.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.