Rajčata zapečená s pórkem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pórek větší
    • rajčata větší zralá
    • sýr nízkotučný
    • červený vinný ocet
    • strouhanka nebo chlebové drobty
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • šalvěj
    • tymián
    • rozmarýn

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pórek podélně rozřízněte a dobře propláchněte. Pak ho nakrájejte na plátky. Rajčata také opláchněte a nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy nebo pekáčku dejte vrstvu pórku, na to vrstvu na plátky krájených rajčat. Pokapejte octem a okořeňte solí, pepřem a dalším kořením. Navrch dejte strouhaný sýr. Vrstvy můžete zopakovat. V každém případě poslední vrstvou je strouhaný sýr, na který nasypete chlebové drobty či strouhanku. Zapékejte v troubě rozehřáté na 190 st. C. Až jsou chleb.drobty zapečené dozlatova.
2
Tip: Místo strouhaného nízkotučného sýra použijte sýr cottage. Místo čerstvých rajčat můžete použít i sterilovaná, mimo sezonu je to asi i chutnějsí.
3
Poznámka: Olej do pekáčku není nutný, díky šťávě z rajčat. Proto je důležité aby byla rajčata zralá.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.