Pudinkový zákusek bez mouky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks puding 3 vanilkové a 1 podle vlastního výběru (ovlivní výslednou chuť zákusku)
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice 250 ml
    • 0,8
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, přilijeme olej a citronovou šťávu. Vsypeme pudinkové prášky a prášek do pečiva. Pořádně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (osobně dávám přednost pečícímu papíru). Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C - asi na 40 minut.
2
Hotový zákusek můžeme polít citrónovou nebo čokoládovou polevou. Těsto není vůbec suché, peču z něj i dorty.

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    4. 4. 2015 01:15

    Patří tam ten prášek do pečiva nebo ne? V receptu je uveden 0 balíček...

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    18. 10. 2009 16:22

    Recept jsem vyzkoušela a vlila na plech, což byl problém, neboť jsem to nehlídala a 40 minut bylo dost, když to bylo tak tenké, stačilo tak 20 :( Bylo to jak perník na strouhání, ale velmi dobrý :D Takže nezatracuji a určitě ještě vyzkouším :)

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    11. 5. 2008 16:03

    Potřebovala jsem využít 5 pudinkových prášků s mírně prošlou zárukou a nechtělo se mi dělat 5 krát pudink,ale něco upéct a tohle byl přesně recept, který jsem hledala.I když pudinky byly - jahodový,čokoládový,kokosový,banánový a karamelový,prostě jsem to smíchala a udělala,jak je v receptu.Jen to upravuju pro diabetika,takže dia sladidlo a lžíci smetany do kávy - taky zbytek.Bylo to opravdu moc dobré.Měla jsem strach z toho "mišmaše"příchutí,jasně že trochu převládala čokoláda a karamel, ale "netlouklo" se to a umím si představit, co se s tím dá všechno dělat,já napoprvé udělala jen základ,abych viděla,co to udělá.Nebála bych se proto různých příchutí,ale je fakt,že ten výraznější bude mít navrch.Má skvělou strukturu,je vláčný.Jak vydrží dlouho,nevím,neb po vychladnutí v sobotu večer byl dnes po obědě už lpryč.Takže začnu používat a děkuju za inspiraci.

  • Kristýna Zíbrová
    Kristýna Zíbrová |

    1. 2. 2008 20:56

    jsou nutne ty vanilkove pudinky? u nas leti kakao..nezkousel nekdo black verzi?

  • Marsí
    Marsí |

    10. 5. 2006 14:34

    Nemáte zač Janko...no jen aby z toho něco vyšlo...:o))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    10. 5. 2006 14:20

    Přenos myšlenek:o)) Jo a mockrát Vám Marsí děkuji za ten recept.

  • Marsí
    Marsí |

    10. 5. 2006 14:01

    Jo Janko..taky jsem to tak mázla citronovkou a ještě cik cak postrašila čokoládovou polevou.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    10. 5. 2006 13:42

    Marsí,jste tedy vytrvalec - opravdu mám radost..:o))))Když nemám čas,namažu povrch obyč.citrónovou polevou a je hotovo..o)

  • Marsí
    Marsí |

    10. 5. 2006 12:48

    Tak dámy...tentokráte jsem to upižlala bez mléka ( druhý pokus- jen tak lehce to nevzdám..:o))) a výsledek byl vynikající, jen chlapi remcali, že je toho málo ( jsem to dala do dortové formy) a že není karamelový, no tentokráte to bylo nugátové..taky mňamkaJanko mám ho v oblíbených.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    10. 5. 2006 09:47

    Výborné!

  • Anonym
    Anonym |

    9. 5. 2006 20:11

    Četla jsem si tady ty komentáře a jen mohu doplnit,že tento zákusek znám a opravdu tam mléko patří,ale jen 2 lžíce.Je takový vlhký a myslím,že z tohoto těsta mohou být i dobré dortové korpusy.Nikdy mě to nenapadlo,ale takový jednoduchý karamelový korpus jen tak neudělám.Díky za tip.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 5. 2006 07:30

    Paní Martičko,ani nevíte,jakou mám radost.Pro jistotu jsem ho taky v pátek upekla a vzpomněla na Vás s tím,že použít to mléko,tak mám z toho to samé co Vy-(netové kuchařinky)....o))

  • NMarta
    NMarta |

    1. 5. 2006 18:17

    Druhý pokus vyšel, žádný problém už nebyl. Použila jsem kakaový pudink,povrch potřela náplní s ovocem a polila želatinou. Zákusek pěkně drží a nedrobí se.

  • NMarta
    NMarta |

    28. 4. 2006 16:00

    Chybička se vloudila a jak vidět,přišlo se na ni , vše je opraveno a já jsem na recept nezanevřela, určitě o víkendu znovu udělám.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 4. 2006 11:49

    Děkuji..o)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    28. 4. 2006 11:42

    Opraveno.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 4. 2006 11:34

    Jsem tady na On line Kuchařce chviličku a moc sew mi tady líbí.Vážně mě celkem mrzí ten překlep,ale děkuji za uznání...Opravdu jsme jen lidi a všimlka jsem si,že nejsem jediná zapálená kuchařka,která se spletla....Jak mohu paní Kovářovou požádat aby recept upravila? Děkuji všem a budu se snažit vkládat své olblíbené recepty a opravdu si dávat pozor..o)))

  • Marsí
    Marsí |

    28. 4. 2006 10:49

    No co...vždyť jsme jen lidi Janko....alespoň to bylo napínavé....:o)))..jo a chlapi to sťapali stejně..a prej to bylo hódně syté...:o))

  • Věra
    Věra |

    28. 4. 2006 10:44

    Paní Jano požádejte p. Kovářovou o opravu receptu. V komentářích se přehlédne, že tam nemá být ten 1/4 litru mléka a třeba pak se začne dařit a přijdou pochvaly.

  • ELA
    ELA |

    28. 4. 2006 10:23

    paní Magdo, věřte, že to autorku mrzí samo o sobě. Malý typ na "únikovou buchtu" pro případ katastrofy z trouby vytažené...- z krajíčků toastového chleba odkrojte kurku, tence potřete marmeládou, naplňte třeba slazeným tvarohem s ovocem nebo nutelou a banánem, přiklopte druhý plátek a ozdobně rozkrojte. vršek a boky je také možné potřít náplní, posypat ořechy, grankem či pocukrovat - 5 minut a caparti nic nepoznají

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 4. 2006 09:48

    Paní Magdo,beru si to k srdci.

  • Magda
    Magda |

    28. 4. 2006 09:30

    Včera jsem to upekla a je z toho jen nenaskočená placka.Zdálo se mi to těsto strašně řídké když jsem to nalívala na plech, ale říkala jsem si, že to asi tak má být.Děcka ráno brečely, protože jsem jim slíbila na snídani buchtu.A vysvětlete dvouletým capartům, že buchta nebude.Moc prosím, čtěte si po sobě zadané recepty.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 4. 2006 09:00

    Všem se velice omlouvám...já jsem tam omylem napsala mléko,které tam nemá být a navíc 250ml(vůbec jsem si toho nevšimla).Je to odsouzení hodné,ale tohle mě opravdu moc mrzí.Neuvědomila jsem si to hned.Ještě jednou všem-promiňte!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 4. 2006 08:51

    Mrzí mě to a opravdu netuším kde je chyba..:o(

  • Marsí
    Marsí |

    28. 4. 2006 08:24

    Tak jsem to taky prubla.....málem mně trefilo..asi stejně jako Martu...vypadalo to jako pudingový koktejl, sice to vonělo, v troubě se to spíš vařilo než peklo a i když jsem dala také méně oleje a mléka, je to dost mastné. Chuťově ( po karamelovém pudingu) je to moc dobré, ale oku lahodící vůbec.Janko: jestli se Vám z toho daří péci dosty, tak smekám...:o))

  • NMarta
    NMarta |

    28. 4. 2006 06:56

    Taky jsem včera pekla a musím souhlasít s paní Evkou! Dala jsem méně oleje i mléka, přidala i jeden pudink, ale opravdu jsem lila velmi řídké těsto. Po upečení chuťově dobrý, ale vypadalo to jako houba. Nejsou třeba ty hrníčky obsahově menší?

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    27. 4. 2006 15:49

    Paní Jano,to mě nikdy nenapadlo..použít džus namísto oleje..Vážně to funguje?Není těsto potom suché?Musím to vyzkoušet..:o)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    27. 4. 2006 15:48

    Nevím paní Evko, jakou jste mohla udělat chybu.Možná méně mléka,ale já to mám takhle opravdu vyzkoušené a podaří se to ať tam nasypu jakékoliv pudinky.Jinak těsto má být opravdu řídší,ale vodové opravdu ne.Zkuste třeba méně oleje i mléka.

  • Evka
    Evka |

    27. 4. 2006 12:01

    Včera jsem ten zákusek upekla a nic moc. Chutnalo to jako upečený pudink. Asi jsem udělala nějakou chybu. Prosím o radu. Jo dělala jsem to elektr. šlehačem a na plech jsem lila dá se říct čokoládovou vodu. Nevím tedy kde je chyba. Předem děkuji.

  • Jana
    Jana |

    27. 4. 2006 01:56

    Zkusim dat misto oleje pomerancovy dzus,pracuje to vyborne u jinych test,dam vedet.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 4. 2006 20:51

    Všechny pudinky dohromady...já dávám vždy 3 vanilkové a ten čtvrtý, poslední co dotvoří celou chuť zákusku.Osvědčil se mi čokoládový nebo karamelový..těsto chutnalo jako karamelky..o))

  • Airan
    Airan |

    26. 4. 2006 15:24

    Prosim ty 4 pudinky se zamichaji dohromady?

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 4. 2006 15:13

    Milá Marsí,pudink.bábovku neznám,ale tohle je můj osvedčený a navíc bezlepkový receptík.Mě to vždy moc chutnalo a pak jsem to pomalu začala vylepšovat-upekla jsem to místo na plechu v dortové formě,rozkrojila,pomazala pikant.marmeládou,potřela krémem a tak vlastně začaly vznikat mé první dorty..Pak jsem dlouho sháněla dobrý recept na marcipán,ze kterého by se daly dobře tvarovat růžičky a jiné drobnosti na ozdobu..leč marně...

  • Marsí
    Marsí |

    26. 4. 2006 14:42

    Janko, připomíná mi to recept na pudinkovou bábovku...ale protože, jsem zvědavá jak opica...tak to prubnu z poloviční dávky...aspoň budu mít čím dorazit svoje chlapy...:o))

Poslední navštívené:

Abecední seznam: