Povidlové buchty - těsto z domácí pekárny

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 32 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: travitzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko
    • 120
      g rozpuštěné máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 80
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
    • 30
      g máslo na pomazání buchet a vymázání pekáče
    • 2
      lžíce hnědý rum nemusí být, ale kdo má rád
  • náplň
    • 500
      g švestková povidla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny do pekárny vkládáme v následujícím pořadí:
2
mléko, máslo, žloutky, rum (kdo má rád, ale nemusí být), mouka, cukr, vanilkový cukr, citronová kůra, sůl, droždí
3
Pekárnu zapneme na program "těsto".
4
Vykynuté těsto vyndáme, rozdělíme ho na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme povidla, zabalíme a upravíme do tvaru buchty. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem.
5
Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 min na 150-180°C. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem.
6
Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: