Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g krůtí maso prsa
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 6
      ks pepř mletý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 2
      ks bobkový list
  • Tuňáková omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě velká - 180g
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 60
      g sušená rajčata v oleji
    • 50
      g černé olivy
    • 2
      lžička kapary
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli přepůlíme, očištěnou mrkev s celerem pokrájíme nahrubo a s kořením a krůtími prsíčky vaříme zvolna v osolené vodě doměkka (průběžně sbíráme pěnu). Nasekanou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme okapaného tuňáka, pokrájený česnek a orestujeme. Přidáme trošku vývaru z krůty a krátce povaříme. Do omáčky vmícháme smetanu a rozmixujeme ji do hladka. Přidáme pokrájená rajčata, olivy, kapary, pepř a dosolíme. Krůtí maso vyjmeme z vývaru a přes vlákno krájíme na plátky. Rozdělíme na talíře, přelijeme tuňákovou omáčkou. Podáváme např. se smaženými kroketami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Jasněnka
    Jasněnka |

    29. 6. 2011 08:24

    Výborná omáčka k těstovinám :-P , klidně se bez prsíček obejdu ;-) :-D

  • Pája S
    Pája S |

    24. 3. 2010 10:48

    Tak tohle je už v oblíbených!!:-)

Abecední seznam: