Perník s tvarohovou náplní a pudinkovou polevou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      ks prášek do perníku
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek rostlinný olej
  • Tvarohová náplň
    • 2
      balíček měkký tvaroh
    • 2
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce moučkový cukr podle chuti
    • 0,5
      balíček rozinky
  • Poleva
    • 2
      hrnek pomerančový džus
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polohrubou mouku smícháme s cukrem, kakaem a práškem do perníku, přidáme vejce a olej a umícháme těsto, které upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
2
Náplň: tvaroh umícháme s troškou mléka dohladka, dle chuti osladíme a nakonec vmícháme rozinky (můžeme je předem namočit v rumu).
3
Poleva: v pomerančovém džusu rozmícháme pudinkový prášek a mícháme do zhoustnutí. Podle chuti osladíme.
4
Upečený perník potřeme tvarohovou náplní, polijeme polevou a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu

  • Míša Bočáková
    Míša Bočáková |

    10. 10. 2007 18:51

    tento perník jsem tu našla a tak jsem jej vyzkoušela a musím říct že mi z toho nezbylo ani na ochutnaní:)ale říkají že je moc dobrý

  • Martina Souradová
    Martina Souradová |

    4. 6. 2006 21:34

    Dnes jsme pekla.Výborný moučník,ale do těsta jsem přidala 250ml mléka,protože bylo moc husté.

  • Zdenka Rysová
    Zdenka Rysová |

    12. 5. 2006 18:52

    jůůůů tohle znam moc dobře, je to velká dobrota....

  • Marsí
    Marsí |

    10. 5. 2006 13:41

    Dělám něco podobného, akorát to těsto je jiné a tvaroh míchám se šlehačkou a ztužovačem, na to poskládám na kolečka nakrájené kiwi a pak na to dám tu želatinu z pudinku nebo "zdravě zelenou" polskou galaretku.

  • Jitka B.
    Jitka B. |

    10. 5. 2006 09:49

    Nechybí v receptu na těsto mléko?

  • Věra
    Věra |

    9. 5. 2006 14:03

    Majda. lenko, bylo by dobře pro nepečivé kuchařky napsat v receptu, že rozmíchaný pudinkový prášek v pomerančovém džusu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Pudinkový prášek vez vaření nezhoustne i kdyby se míchal celý den, myslím že ani v noci by nezhoustl :-))

  • Gábina
    Gábina |

    9. 5. 2006 13:32

    řekla bych, že se to má vařit jako normální pudink, jinak by to nezhoustlo

  • OLGA
    OLGA |

    9. 5. 2006 12:35

    Ta poleva se ma varit,nebo je to bez vareni?Dekuji