Orientální salát ze svíčkové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hovězí svíčková á 100-140g
    • 2
      stroužek česnek rozdrcený
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 2
      ks limetková šťáva šťáva
    • 2
      ks chilli papričky čerstvé - bez semínek, jemně nakrájené
    • 1
      lžička rybí omáčka nebo sojová omáčka
    • 240
      g listové saláty - mix drobně natrhané
    • 1
      ks okurka
    • 1
      svazek ředkvička nakrájená na plátky
    • 1
      svazek koriandr čerstvý - nasekaný
    • olej na potření pánve
    • 2
      hrst arašídy pražené - nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami, přidejte koriandr. Rozdělte na čtyři talíře.
2
Rozpalte pánev, mírně ji potřete olejem a opečete na ní špalíčky svíčkové, z každé strany 4-5 minut. Maso nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte na co nejmenší plátky a rozdělte na talíře se salátem. Šťávu z pánve přilijte k salátové zálivce, promíchejte a zakápněte jí salát. Posypte praženými arašídy a podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.