Obrácené banánové řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lily9

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g banány
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr krupice
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 170
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka skořice - mletá
  • Na dohotovení
    • 100
      g meruňkový kompot
    • 1
      ks šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme krupicovým cukrem a po celé ploše vyrovnáme banány podélně rozkrojené do podoby plátků - jeden vedle druhého. Co možná nejrychleji připravíme těsto, aby banány na vzduchu nehnědly: Změklé máslo vyšleháme ve větší míse s moučkovým a vanilkovým cukrem. Dále do pěny zašleháme oddělené žloutky a vmícháme do ní mouku smíchanou s práškem do pečiva, kořením a jemně strouhanou citrónovou kůrou.
2
Těsto nakonec zjemníme tekutou šlehačkou a dobře vymíchané těsto rozetřeme na vrstvu banánů. Povrch uhladíme a vložíme do trouby rozehřáté na 160°C. Asi po 30 minutách upečený moučník vyjmeme, ihned překlopíme na větší rovnou podložku a stáhneme z povrchu tukem nasáklý list papíru. Povrch okamžitě potřeme meruňkovou zavařeninou, která banány uzavře, takže nebudou oxidovat a hnědnout. Plát poté rozdělíme na řezy, jež můžeme ozdobit pusinkami šlehačky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.